sâmbătă, 14 august 2010

"Masina de bani Lyoness"

Scriu aceste randuri pt ca primesc multe intrebari (majoritatea pe email) legate de Lyoness de la oameni care inteleg gresit conceptul Lyoness, nu neaparat din vina lor.
Cunosc Lyoness de cativa ani si pot sa asigur pe oricine ca e o afacere onesta care poate aduce bani multi celor care vor sa faca o afacere. Am scris POATE in mod constient si in continuare voi explica de ce.
In primul rand exista 2 segmente total diferite in Lyoness: Cumparaturile Lyoness si Afacerea Lyoness. Din punctul meu de vedere sunt doua activitati distincte si cei care nu inteleg asta se vor alege de multe ori cu insatisfactii si frustrari. Daca le intelegi, ambele sunt rezultaul unor idei geniale, sisteme bine puse la punct, aducatoare de beneficii specifice pt fiecare in parte.

Cumparaturile Lyoness
Cumparaturile realizate prin intermediul sistemului Lyoness (cu cardul Lyoness sau cu vouchere) dau posibilitatea oricui de a-si recupera o parte din banii cheltuiti pe cumparaturile zilnice. Adica astazi la casa de marcat decid daca iau acei banuti inapoi (folosind Lyoness) sau ii las ca "ciubuc" (nefolosind Lyoness).
Imi cer scuze, dar nu accept ideile retarde ale unora de pe net care nu au habar cum functioneaza Lyoness ca sunt "prea putini bani".
  1. 1% din cumparaturile personale. Nu facem nimic special, nu cumpara nimic deosebit si ne vin bani inapoi. Cine nu ii vrea pt ca sunt prea putini, sa imi scrie si ii dau contul meu pt a-i vira acolo :o) .
  2. 0,5% din cumparaturile pritenilor carora le fac un card Lyoness. Adica dau prietenilor mei sansa de a castiga bani din cumparaturile de zi cu zi si pt asta voi incasa bani regulat(toata viata). Oare de cine depinde cati bani? Eu am multi prieteni. :o)
  3. 0,5% din cumparaturile celor care primesc cardul Lyoness de la prietenii mei. Deci daca imi invat prietenii sa dea mai departe cardul Lyoness si prin asta sa castige bani, voi incasa bani din cumparaturile unor oameni pe care probabil nici nu-i cunosc(prietenii pritenilor mei).
  4. Comisioane din sistemul de decontare Lyoness. Multi dintre cei care carcotesc il ignora (intentionat sau nu) dar grosul banilor din discountul oferit de comercianti intra in acest sistem. Acest sistem masoara rulajul comercial produs de mine prin cumparaturile mele, ale prietenilor mei, ale prietenilor pritenilor mei si ale tuturor celor intrati in sistem datorita lor. Cu toate ca unii le ignora cu totul, comisioanele de sistem aduc cei mai multi bani cumparattorilor care sunt si activi si recomanda sistemul.
Concluzionand, in functie de alegere pe care o iau, cumparatorii Lyoness pot obtine cateva procente din cumparaturile proprii sau pot aveau un venit suplimentar recomandand sistemul Lyoness. La prima vedere toate aceste comisioane sunt mici dar eu estimez ca daca ne facem toate cumparaturile prin Lyoness obtinem un discount general de 30-40%  la tot ce cumparam. Asta ma face pe mine personal sa nu fiu foarte curios de preturile produselor pe care le cumpar. Totul e sa fie cumparate de la un comerciant Lyoness. Sincer e foarte reconfortant traiul fara stresul preturilor.

Afacerea Lyoness

Dupa cum ii spune si numele e vorba de o afacere in adevaratul sens al cuvantului, adica o investitie initiala si implicare sistematica ulterior. Nu mai vorbim de cumparaturi si venituri suplimentare. Accestea le facem oricum. Aici vorbim de o activitate sistematica de dezvoltare a sistemului la nivelul "dezvoltatorilor de sistem". Avem un sistem care produce bani pt cumparatori, iar daca alegem sa facem Lyoness ca afacere, avem posibilitatea de a ne plasa o "investitie" initiala in fata rulajului comercial produs de acestia (la nivel national si mondial).
Revenind la metafora mea, imi inchipui Lyoness ca pe o  masina de facut bani. O masinarie mica, frumoasa, nichelata, care costa 2000 de euro. Are pe o latura o mica manivela. Unii o cumpara citind prospectul si o aseaza in vitrina. E frumoasa si va valora intotdeauna 2000 de euro. Altii o cumpara si incep sa invarta manivela pt ca doar asa produce bani si astfel isi amortizeaza investitia rapid. Cu timpul ei constata ca masinaria lor capata o inertie din ce in ce mai mare, adica pe masura ce trece timpul manivela trebuie invartita tot mai putin pt acelasi rezultat. Dar asta se intampla doar pt cei dispusi sa miste lucrurile nu pt colectionarii care de cele mai multe ori raman frustrati ca masinaria lor frumoasa nu produce bani in vitrina.
Revenind la un ton serios Afacerea Lyoness e o afacere senzationala care permite oricui sa-si cladeasca propria afacere (la nivel international) cu o investitie minima, insuficienta pt orice alta afacere. Posibilitatile de castig sunt fantastice, provenite atat din reteaua proprie, cat si din rulajul la nivel international. Dar, atentie! E vorba de dezvoltarea retelei Lyoness, de o afacere, nu doar de cumparaturi si venituri suplimentare. Asa ca ii sfatuiesc pe cei dispusi sa dea la manivela, sa isi cumpere masina de bani Lyoness, pe ceilalti nu.

6 comentarii:

  1. Super! ..imi place modul tau de a explica lucrurile!

    Tot ce sper eu (fiind unul dintre cei dispusi sa dea la manivela) este ca Lyoness sa nu "pice" datorita sistemelor de fidelizare/afacerilor asemanatoare care au inceput sa apara ca ciupercile dupa ploaie...

    Aceste sisteme sunt extrem de atractive promovand simplitatea si promitand castiguri mult mai rapide din cumparaturi zilnice de la comercianti care in momentul acesta sunt parteneri Lyoness.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu are rost sa luam in calcul acele copii ieftine care nu au un suport comercial real. Vor fi tot timpul oameni care vor cauta ceva simplu, ieftin, fara munca, deci au si aceste sisteme "clientii" lor. Un astfel de "sistem" poate sa "pice".
    Nu ai cum sa compari o afacere la nivel mondial ca Lyoness, cu "afacerile" acestea de cartier.
    Chiar nu poti sa le alaturi pt comparatie.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu ma refeream la "afaceri de cartier" ci la acelea care vor sa se dezvolte la nivel mondial de asemenea - acelea care implica aderarea unor mari comercianti internationali care exista in acest moment in Lyoness; aceste lucruri sugereaza ca este amenintat parteneriatul dintre Lyoness si anumite lanturi de magazine.

    Din pura curiozitate, dupa ce am vazut o prezentare Lyoness, participand la celelalte am avut impresia ca am iesit de la un film de oscar si m-am uit la altele cu buget redus, filmate de amatori cu telefonul. In ciuda acestui fapt, nu pot sa nu ma gandesc la ce consecinte ar avea succesul unor astfel de sisteme, tinand cont de ceea ce promit si de increderea cu care isi promoveaza viitorul, insinuand cateodata moduri infailibile prin care isi pun bazele pentru a-si asigura existenta.

    Nu ma intelege gresit, sunt cu totul pro-Lyoness dar ma intereseaza parerile altora fata de astfel de situatii si nu cred ca trebuie subestimate/considerate afaceri ieftine . :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu nu m-am exprimat gresit. Consider aceste... sisteme, niste "afaceri de cartier" cu zero sanse de a ajunge vreodata afaceri internationale.
    Despre prezentari nici nu stii cata dreptate ai, mai ales in cazul unora dintre aceste sisteme. Unele au copiat pe bune, sistemul Lyoness.
    Eu ma abtin sa le numesc afaceri, iar cat despre cat de ieftine sunt ele... poti vedea si tu.

    RăspundețiȘtergere
  5. Adevarul e ca multi au vazut cum functioneaza Lyoness, au inteles sistemul si nu s-au multumit sa-l foloseasca pentru a-si face o afacere din asta - s-au hotarat sa inceapa alta - toti vor sa fie Hubert. Diferenta e ca Hubert a avut ideea la momentul potrivit si a stiut sa o fructifice.

    In esenta de la aceeasi idee pleaca toate - deci se copiaza un sistem deja existent care functioneaza, si se exploateaza mentalitatea omului (mai ales a romanului) care vrea cat mai mult, cat mai repede, cat mai simplu si se profita (sau se incearca :) ).

    Lyoness e un sistem complex care aduce avantaje tuturor si cu cat este inteles mai bine cu atat pare mai simplu – asa vad eu lucrurile. Multe indeletniciri de aceasta natura copiaza doar ideea de baza si atrag prin simplitate si lipsa de profunzime, reflectand in aceeasi masura "lipsa/limitarea posibilitatilor de a castiga" lucru care este de multe ori ignorat.

    Inteleg de ce, si ma bucur ca te abtii sa le numesti afaceri si mi-as dori ca majoritatea sa fie la fel de convinsi ca tine ca orice “copie ieftina” (pentru ca asa se prezinta) are 0 sanse de existenta ...si presupun ca avem aceleasi motive pentru care nu dam si exemple. :)

    RăspundețiȘtergere

Spune-ne parerea ta!

DISCLAIMER

Imaginile si textele prezentate in prezentul blog sunt proprietatea autorului si nu este permisa copierea, reproducerea, distribuirea, sau utilizarea lor sub orice forma, fara acordul scris al acestuia.

Pe langa imaginile si informatiile proprii, am preluat unele si de pe web, din domeniul public. In cazul în care oricare dintre textele sau imaginile care apar pe blog sunt in contradictie cu legea drepturilor de autor, puteti sa ma informati prin email (doarluka@yahoo.com) pt a elimina informatiile care încalca prevederile legale, cat mai curand posibil.