miercuri, 22 decembrie 2010

Craciunul: Mos Craciun vs Nasterea Domnului?

Vorba unei reclame(sau videoclip), "vine Craciunul! Vine Craciunul!"... indiferent ce ar inseamna asta.
Craciunul, sarbatoarea Nasterii Domnului, este prilej de bucurie pt orice crestin si aduce cu sine acea vraja pe care doar aceste zile o pot avea. Dragoste, pace, lumina - asa s-ar putea defini Spiritul Craciunului si ne molipsim repede de el simtind dintr-o data nevoia de a fi mai buni, mai darnici, mai iertatori cu cei din jurul nostru. Simtim nevoia de a arata si a darui dragoste. In jur se aud colinde, ne intalnim cu cei dragi, ii sunam pe cei indepartat... Vine Craciunul!
Ah, era sa uit.
Vine si Mos Craciun, tipul acela jovial care aduce cadouri celor ce au fost cuminti. Sau asa ar trebui sa fie...
De fapt incepe Agitatia Craciunului. Incepem sa facem liste cu cei carora trebuie(altfel e de rau) sa le facem cadouri, umblam inebuniti prin aglomeratia (de craciun) orasului cautand un brad (conform specificatiilor: argintiu, mare, bogat)si lista de cumparaturi arata ca lista de provizii a unei expeditii in jurul pamantului. Binenteles mai apar problemele de rezolvat inainte de sarbatori(facturi de platit, reparat masina), curatenia dinaintea sarbatorilor, placintele din cuptor, etc. Si toata nebunia asta se intinde pe zile sau chiar saptamani, transformandu-ne in niste fiinte ciudate, alergate de patimi de neinteles si fara rost, cu ochii in liste, fara timp pentru familie si prieteni, uitand rostul si insemnatatea acestei sarbatori.Vine Craciunul, prilej de cadouri, mancare si bautura... apoi trece si ramanem goi si obositi.
E alegerea noastra ca lucrurile sa fie altfel.
Cititi din nou primul paragraf.

De Craciun sarbatorim nasterea Domnului si cel mai important este ce avem in suflet. Fii bun pentru tine. Iubeste-i pe cei din jur si fa-i sa simta asta. Este foarte important. Suna-ti prietenii (nu le trimite SMS-uri), viziteaza-ti rudele. Fa ca in jurul tau sa rasune colinde, nu manele. Nu e important ce sta pe masa de Craciun, ci oamenii din jurul ei. Astfel dam valoare si inteles acestor sarbatori si dupa trecerea lor vom ramane cu bucurie si dragoste in suflet ca si cum sarbatorile continua.
Vine Craciunul!
Bucurati-va de el!
Lasati deoparte grijile si agitatia si traiti Spiritul Craciunului!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ne parerea ta!

DISCLAIMER

Imaginile si textele prezentate in prezentul blog sunt proprietatea autorului si nu este permisa copierea, reproducerea, distribuirea, sau utilizarea lor sub orice forma, fara acordul scris al acestuia.

Pe langa imaginile si informatiile proprii, am preluat unele si de pe web, din domeniul public. In cazul în care oricare dintre textele sau imaginile care apar pe blog sunt in contradictie cu legea drepturilor de autor, puteti sa ma informati prin email (doarluka@yahoo.com) pt a elimina informatiile care încalca prevederile legale, cat mai curand posibil.