luni, 6 decembrie 2010

Tokes Laszlo: Ziua Nationala a Romaniei, zi de doliu pentru maghiari

Intamplator, cu intarziere, am aflat de pe un site de stiri am aflat ca Preşedintele Consiliului Naţional al Maghiarilor din Transilvania, Laszlo Tokes, şi-a exprimat, miercuri, părerea de rău pentru că maghiarii nu se pot bucura alături de fraţii români, de ziua naţională a României.

"Intenţia nostră bună, necondiţionată, şi solidaritatea nu ne pot face să uităm că ziua lor de bucurie reprezintă zi de doliu pentru noi, deoarece, acum 90 de ani, România Mare a fost făurită prin fragmentarea tragică a ţării noastre maghiare strămoşeşti. Tocmai de aceea considerăm că este regretabil că România liberă, concepută în focul revoluţiei de la Timişoara (1989), în numele naţionalismului statal tradiţional, a ales o zi pentru sărbătoarea naţională la a cărei sărbătorire noi, maghiarii din Transilvania, nu putem participa alături de fraţii noştri români, majoritari", se afirmă într-un comunicat remis presei miercuri şi semnat de Tokes Laszlo.

Personal imi pare rau pt dl Tokes, pt doliul lui si desemenea pt mortii lui.
Ziua de 1 Decembrie este ZIUA NATIONALA A ROMANIEI, deci doar cei care se simt romani cat de cat (indiferent de etnia din care fac parte) au de ce sa sarbatoreasca. Am prieteni romani de etnie maghiara si prieteni maghiari (din Ungaria) care nu au fost in doliu si nici nu au fost deranjati de sarbatoarea noastra. Dl Tokes, nesimtindu-se roman, ci doar profitand de tara in care traieste (alta nu are oricum) este frustrat si traieste in lumea sa utopica fara legatura cu realitatea. Sincer imi pare rau pt el si pt cei asemeni lui, pt ca mai cunosc cativa.
Stirea de mai sus afost preluata pe mai multe site-uri unde putem gasi o compasiune comuna in randul celor care scriu comentarii. Citind pe acolo printre randuri, cred ca o vreme dl. Tokes va fi vegetarian, pt ca sigur, la cata carne a mancat, nu va mai avea  o vreme pofta de asa ceva.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ne parerea ta!

DISCLAIMER

Imaginile si textele prezentate in prezentul blog sunt proprietatea autorului si nu este permisa copierea, reproducerea, distribuirea, sau utilizarea lor sub orice forma, fara acordul scris al acestuia.

Pe langa imaginile si informatiile proprii, am preluat unele si de pe web, din domeniul public. In cazul în care oricare dintre textele sau imaginile care apar pe blog sunt in contradictie cu legea drepturilor de autor, puteti sa ma informati prin email (doarluka@yahoo.com) pt a elimina informatiile care încalca prevederile legale, cat mai curand posibil.