miercuri, 6 aprilie 2011

Hai sa facem comparatii! :)

Stiu ca mi-i voi scula in cap pe cei de la SCnet Romania dar nu pot abtine sa nu scriu despre asta. Azi doua persoane m-au intrebat ce e SCnet ca au primit spam-uri cu oferta de a intra in aceasta "afacere". Stiam despre ce e vorba, dar nu am putut sa ma abtin sa arunc o privire pe site-ul lor. Unii spun ca ar fi o copie a sistemului Lyoness. Seamana, ce sa spun? Promoveaza aceeasi idee, dar e departe din absolut toate punctele de vedere. Nu se poate compara nici macar cu Lyoness dintr-un judet al tarii(ce sa mai vorbim de Lyoness Romania sau de holdingul Lyoness?). Indiferent cat de bun(sau prost) ar fi sistemul lor, numarul mic de parteneri imi da o idee asupra rulajului comercial pe care il realizeaza.
Nu as fi scris aceste randuri daca astazi nu as fi primit , la randul meu, un spam (egal ce scrie in nota de subsol, un spam e un spam) in care cineva din SCnet imi propunea colaborarea, facand chiar un tabel cu comparatii intre SCnet si Lyoness.
Imi pare rau pt respectivul, banuiesc ca a muncit mult sa studieze sistemul Lyoness si sa intocmeasca respectivul tabel. Unele informatii le avea, dar unele lasau de dorit. Probabil ca daca as fi fost novice in Lyoness, ar fi putut sa ma pacaleasca. Comparatia lui era atat de deplasata, incat nu am putut sa nu-mi inchipui cum ar fi daca as fabrica Coca Cola intr-un garaj, i-as spune... Sececola si apoi as incerca sa-mi racolez clienti  facand comparatia (la pret si calitate) cu bautura arhicunoscuta. Eventual sa o recomand fanilor si comerciantilor care vand Coca Cola.
Poate astfel de povesti prind la unii, dar cu toate ca eu consider ca afacerea mea (structura) este destul de mica in Romania, sunt sigur ca depaseste atat ca rulaj, cat si ca potential, intreaga afacere SCnet Romania. Daca o asezi pe langa Lyoness - afacerea mondiala , e... un graunte de praf, dar e si asta o incercare si sunt convins ca sunt unii care simpatizeaza ideea banilor inapoi din cumparaturi, dar vor ceva ieftin si facil. Cati bani si din care cumparaturi? - aceasta e intrebarea care face diferenta.

8 comentarii:

  1. SCNET este o afacere care este la inceput, cum a fost si Lyoness candva. Exista asemanari dar toate diferentele sunt in defavoarea Lyoness, mai putin gradul de dezvoltare, care e firesc sa fie mare la Lyoness comparativ cu SCNET, care este pe piata de mai putin de 6 luni. Cu toate acestea in 6 luni SCNET are peste 80.000 de membri in cateva tari. SCNET se adreseaza si oamenilor care nu isi permit sa investeasca bani, nu implica nici un fel de conditii si permite castiguri din care sa te sustii decent doar din comisioanele pe nivele, si in felul acesta nu esti fortat sa investesti in pozitii care apoi sa iti aduca bani. Bune si pozitiile, dar daca nu ai bani sa investesti (ceea ce cam aduce cu Caritas, e firesc sa preferi un sistem care nu pune presiune asupra ta si in care ajungi la acele pozitii si la dezvoltarea carierei in mod firesc, iar pana acolo poti sa te sustii cu acele comisioane de nivel, care la SCNET SUNT PE 4 NIVELE, fata de Lyoness, unde sunt numai 2. Sa fac un calcul ptr cei care nu cunosc cele 2 sisteme: sa zicem ca cineva inscrie 10 persoane in prima linie si acestea fac la fel, adica in total 100 persoane in linia 2. La un nivel de cumparaturi de 200 RON sa zicem, castigul in Lyoness este de 100 x 200 RON x 0,5% = 100 RON. Comparativ la SCNET am avea cei 10 care se multiplica pe 4 NIVELE ceea ce aduce 10.000 persoane pe nivelul 4, 10.000 x 200 x 0,5% = 10.000 RON. Cu acesti bani te poti intretine pana iti intra pozitiile intr-un interval de 1 an sa zicem, sau iti poti achizitiona o pozitie (nu esti obligat 3)lejer cu o mica parte din banii deja castigati, NU ADUSI DE ACASA ! Merita ca cei care nu au avut de-a face prea mult cu cele 2 sisteme sa aiba si aceasta opinie in contrapartida cu cea care compara SCNET cu Coca Cola facuta in garaj. De Coca Cola nu stiu, dar Bill Gates si-a inceput afacerea intr-un garaj si a ajuns destul de bine :). SCNET este o afacere respectabila, ea este doar la inceput. Cei care au studiat stiu ce putere are sa intri intr-o astfel de afacere la inceput. Succes tuturor, fie in Lyoness fie in SCNET ! Practica va arata fiecaruia ceea ce ii este mai util.

    RăspundețiȘtergere
  2. Si eu am primit un mail de la unu din Cluj pe care nu-l cunosc. A pus el pe un site un anunt de job si eu am aplicat fara sa stiu despre ce e vorba si cand colo... iaca Scnetul!
    Era plin mailul cu citate celebre si parabole. Zicea acolo ca "Un grup de persoane au avut ideea geniala, de a infiinta o firma..." dar din cate citesc, au avut ideea de a copia pe altii.
    Scria acolo de reduceri intre 50 si 100% la 150 de firme, dar la ei pe site nu sunt atatea. Numai prafuri ca sa te inscrii. El zicea ca trebui sa ma inscriu ca sa le vad, dar poate nu stia el ca se pot vedea la liber.:))
    Oricum, e subtire rau Scnetul asta al lor. Ce e rau ca e plin de anunturi deastea pe net si daca iti cauti un job te trezesti cu tot felul de raspunsuri deastea.

    RăspundețiȘtergere
  3. Mie comparatia mi se pare hilara.
    Curios lucru ca imi spui ca ati fi 80000. Tipul care mi-a trimis spam-ul, scria ca sunteti 23000. Nu se poate sa se fi inscris 57000 in cateva zile!
    Si respectivul si vad ca si tu aici dati procente si cifre frumoase. Spuneti ca orice cumparator simplu... bla, bla...
    Hai sa facem comparatii corecte daca tot le facem si sa spunem lucrurile pe nume. In 99% din tara NU EXISTATI fizic. Adica in 99% din tara, cineva oricat ar vrea sa cumpere si oricati oameni ar inscrie, castiga ZERO lei. Indiferent cat de savant impartiti banii astia... iese zero. Cu banii astia nu "te poti sustine" deloc.
    Lyoness e prezent in Romania in 99% din teritoriu macar prin intermediul marilor comercianti nationali. Adica orice cumparator poate sa primeasca bani REALI(nu doar din calcule) din cumparaturile proprii(indiferent daca are, sau nu pozitii). Daca inscrie cunoscuti din Romania, Europa, SUA, Canada sau Dubai(in acest moment) incaseaza bani ADEVARATI(nu ipotetici)din cumparaturile lor, (indiferent daca are sau nu pozitii).
    Hai sa vorbim de pozitii. In cat timp poate obtine o pozitie din cumparaturi un client SCnet din Galati? Nu m-am exprimat bine. In cati ani? In Lyoness o pozitie din cumparaturi se obtine in medie la 3 luni, dar cei care cheltuie mai mult obtin mai repede.
    Eu am un card pe care il folosesc frecvent la Carrefour, Praktiker, DOMO, etc. Eu am incasat bani din cumparaturile pe care le-am facut in Austria sau Ungaria. Incasez procente de la cumparaturile directilor mei din Europa. Lyoness are un certificat ISO si TUV, daca asta spune ceva.
    In fundatia de caritate Lyoness Child& Family Foundation intra din cumparaturile nosatre, ale tuturor, mai multi bani decat va rula vreodata SCnet.
    Te rog din suflet, la modul serios, gaseste-mi ceva COMPARABIL cu Lyoness si avem un subiect de discutie.
    Nu poti compara ceva din planul ipotetic, cu ceva din planul real.

    RăspundețiȘtergere
  4. Salut, Luka... "te infierbanti" prea tare, acum oamenii ce sa faca si ei trebuie sa se laude cu ceva ca sa atraga oameni. Si mira-m-as ca cei care spun nu Lyoness acum or sa spuna da ScNet. Cat despre calculul 200 de ron cumparaturi si castig de pe 4 nivele hm... ce pot sa spun... exact ce ai spus tu... unde faci aceste cumparaturi? am intrat pe site de curiozitate si ca sa carcotesc evident... 101 parteneri comerciali daca asa s-or numi si la ei, dar nu am vazut nici o firma cunoscuta sau multinationala deci... cam greu. Acum daca e sa facem comparatii nu mai bine castigi 0.5% pe 2 nivele de la 1000 de persoane care fac cumparaturi de 200 euro lunar. Si afirm cu toata increderea ca se cheltuie mai mult de 200 euro lunar doar prin Lyoness. Iar cei care sunt membri stiu ca asa este. Personal am un direct care face cumparaturi de 250 euro pe luna doar la Carrefour. Faptul ca ei s-au apucat de facut comparatii la noi la SCnet e mai bine decat la ei la Lyoness mi se pare o tampenie si jumatate. Iar privitor la pozitii nu te pune nimeni sa iti iei. Dar vreau sa dau o replica si aici. Pentru cei care stiu avem un partener comercial care ne ofera un discount de 19%. La o cumparatura de 1200 ron poti sa ai o pozitie din cumparaturi fara nici o problema, si sa-mi spuneti acum ca nu aveti nevoie de marcile Ufesa si Valera prin casa ca sincer nu o sa va cred. Deci nu e musai nici sa astepti nu stiu cat timp si nici sa vi cu bani de acasa sa cumperi pozitii, poate asa o sa se vada perspectiva Lyoness si mai bine.

    RăspundețiȘtergere
  5. Cred ca nici nu merita sa pierdem vremea cu comentarii despre asemenari sau deosebiri intre Lyoness si alte sisteme de fidelizare (sau decontare sau xxx...),pt ca n-are rost.Probabil ca si peste 5 ani scnet sau cum se cheama tot pe la inceout va fi.Ce partener Lyoness la nivel national de exemplu,avand un sistem de fidelizare mondial la dispozitie "la cheie" va mai dori o alta colaborare,in cazul acesta cu .....mai bine nu vorbim....Societatile de regula ,mari sau mici se axeaza de regula pe un singur sistem,nu pe mai multe,altfel isi pierd din prestigiu.Ex:vedeti la Carrefour un alt sistem de fidelizare?Pana acum eu nu stiu sa fie.Si sincer cred ca nici nu va mai fi.

    RăspundețiȘtergere
  6. Numai din curiozitate vedeti ca s-a intamplat cu Scnet in Ungaria, a fost inchisa firma cu totul si conducatorii firmei din Ungaria au fost retinuti si condamnati ptr. evaziune fiscala. Asta va urma si la noi. Pe cand (fara sa fac comparatie) lyoness este in floare si in Ungaria si va fi inca foarte mult timp si in Romania.

    RăspundețiȘtergere
  7. Exista un aspect care lipseste in foarte multele comparatii facute intre Lyoness si ScNet : atat ScNet cat si Lyoness au ca sursa de inspiratie modelul lui Dragan Fratric(actual lider ScNet World) de astfel de companie pe care are licenta si care a fost creat in 1999 (inainte de 2001 cand a aparut a doua companie cu aceleasi activitati comerciale : Lyoness). Asadar Lyoness a imprumutat ideea de la Dragan Fratric,apoi a urmat inca o companie caruia nu-i retin numele, SciennNet in Ungaria si Shopping Center Network World unde activeaza atat Dragan Fratric cat si Robert Pausic (fondatorul ScienNet Ungaria). Am un sfat pentru toata lumea : INTREBATI,INFORMATI-VA si iar INTREBATI ! Domnilor si doamnelor, timpul nostru este foarte important si acordati atentie lucrurilor importante si va sfatuiesc sa va informati de orice companie care reprezinta CONCURENTA pentru ca e banii si timpul vostru va fi investit.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu zic ca nu are rost sa facem comparatii, chiar sunt deplasate.
      Din cate stiu eu in Ungaria ScienNet a aparut mult mai tarziu copiind indeaproape sistemul Lyoness, a avut si o campanie media, aproximativ in acelasi timp cu Lyoness, dupa care a fost controlat si inchis de finante, din cauza ca neavand un rulaj comercial real, sistemul ScienNet Ungaria era un fel de Caritas.
      Intradevar, ideea de a ne mai informa nu e tocmai rea.

      Ștergere

Spune-ne parerea ta!

DISCLAIMER

Imaginile si textele prezentate in prezentul blog sunt proprietatea autorului si nu este permisa copierea, reproducerea, distribuirea, sau utilizarea lor sub orice forma, fara acordul scris al acestuia.

Pe langa imaginile si informatiile proprii, am preluat unele si de pe web, din domeniul public. In cazul în care oricare dintre textele sau imaginile care apar pe blog sunt in contradictie cu legea drepturilor de autor, puteti sa ma informati prin email (doarluka@yahoo.com) pt a elimina informatiile care încalca prevederile legale, cat mai curand posibil.