marți, 6 iulie 2010

Drepturi de autor la AFSRO???

Din intamplare am observat ca unii dintre cei care intra pe blogul meu vin prin cautarea pe Google a  "AFSRO" si nimeresc pe o postare mai veche a mea legata de acest subiect: Concurenta Lyoness: AFSRO??? . La vremea respectiva am avut si multe comentarii din partea unor "membrii" AFSRO (banuiesc eu ca nu simplii membrii).
 De ce scriu azi despre asta?
Intamplator mi-am aruncat ochii peste prezentarea lor si m-am prapadit de ras. Nu de alta dar pe site scrie (aproape) negru pe alb ca "toate drepturile sunt rezervate", ca "reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a ilustratiilor  sub orice forma(...)" de pe site-ul lor "este posibila numai cu acordul prealabil scris al..." . Pana aici toate bune si frumoase, dar daca vezi prezentarea lor si ai vazut si o prezentare Lyoness, te spargi de ras.In jumatate din slideuri, daca in loc de AFSRO scrii Lyoness, umblii la grafica si pui niste cifre de bun simt, o sa ai in fata o prezentare Lyoness(asa cum o stiu membrii Lyoness de cativa ani). La ce ma refer? Daca as copia aici cuvant cu cuvant primele slide-uri din prezentarea lor, ar putea sa ma dea in judecata in aceeasi masura si AFSRO si Lyoness. :o) Cum sa nu razi???
Poate asta nu ar fi fost hilar daca nu-mi aduceam aminte de cateva comentarii ale celor de la AFSRO care ma intrebau  daca cred  "CA ROMANII NU SUNT IN STARE SA FACA AFACERI REALE? NUMAI ANUMITE FIRME DIN EXTERIOR POT SA FACA AFACERI IN TARA NOASTRA?". Scuze pt majuscule dar am dat copy/paste dupa original.
Halal originalitate!
Intradevar, initial am respins ideea unei asemanari intre Lyoness si AFSRO dar acum lucrurile imi sunt clare. 
Acelasi(sau altul ) ma intreba: LUKA , CRED CA GRESETI , CREZI CA AFACERI FAC NUMAI FIRMELE CARE VIN DE AFARA , NOI ROMANII NU SUNTEM IN STARE? (cred totusi ca era acelasi, de la majuscule). Ba da, suntem in stare sa facem destule, dar se pare ca suntem in stare sa le copiem si pe ale altora si sa le facem "romaneste".
Parerea mea despre AFSRO?
Cred ca am spus-o deja. Seamana cu Lyoness? Categoric doar la ambalaj, in rest este "una deaia romaneasca".
Eu personal (chiar daca nu cunosteam Lyoness) nu ma apucam de asa ceva, dar sunt convins ca, mai ales in urma masivei campanii de "mica publicitate" pe care o au, vor fi multi cei care vor incerca sa-si rotunjeasca veniturile facand AFSRO.
Deci pana la urma cineva va castiga totusi.
Intrebarea este "cine?" .
Update:
Ce-i al lor e al lor, m-am uitat si la cifre si in cateva luni au crescut cu cateva sute de inscrisi si cateva mii de parteneri comerciali(furnizori)!!!
Citeste si http://magiccalin.blogspot.com/2010/11/afsro-in-cifre.html

4 comentarii:

  1. Oricum se duce pe apa sambetei afacerea lor pentru ca se vor impozita tichetele.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu cred ca are legatura cu asta pt ca acele tichete sunt comandate si platite, nu sunt tichete primite ca drept salarial.

    RăspundețiȘtergere
  3. Afsro, Mro, Global Bussines Contacts etc, si vor mai fi si altele incerca sa copieze Lyoness. Bineinteles ca nu au nici o sansa pentru ca sunt afaceri romanesti si nu au decit dezinformare si frustrare. Nici macar sa copiem nu suntem in stare.
    Cica la Afsro 29.000 parteneri locali (adica firme care nici macar nu exista).De si-ar face cineva card la aceste firme cu niste site-uri de tot rasul.

    RăspundețiȘtergere
  4. Salut! Am citit acest articol si mi-am cam facut idee despre aceasta firma. Am inteles ca la mijloc este vorba despre tickete Euroticket, tickete care nu prea mai sunt acceptate de marii retaileri din cauza unor probleme de decontare pentru aceste firme. Daca ar fi vorba despre aceleasi tickete inseamna ca deja nu prea mai are un viitor aceasta afacere. Stiu ca nu prea cunosti situatia lor, adresez intrebarea in special celor care incearca sa promoveze aceasta afacere...

    RăspundețiȘtergere

Spune-ne parerea ta!

DISCLAIMER

Imaginile si textele prezentate in prezentul blog sunt proprietatea autorului si nu este permisa copierea, reproducerea, distribuirea, sau utilizarea lor sub orice forma, fara acordul scris al acestuia.

Pe langa imaginile si informatiile proprii, am preluat unele si de pe web, din domeniul public. In cazul în care oricare dintre textele sau imaginile care apar pe blog sunt in contradictie cu legea drepturilor de autor, puteti sa ma informati prin email (doarluka@yahoo.com) pt a elimina informatiile care încalca prevederile legale, cat mai curand posibil.