duminică, 26 septembrie 2010

Let's do it Romania!

 Ieri a fost ziua cea mare pt cei mai multi dintre cei 71438 de romani inscrisi in "Let's do it Romania!".Initiativa de a face curatenie intr-o zi in toata tara, pe unii i-a entuziasmat, unii au luat-o in ras. Din pacate(o spun cu jena) fac parte dintre cei care au aderat la idee, dar... nu au participat. Motivele nu conteaza. Sunt de 3 zile prin tara si ieri plecand de la Bucuresti spre Galati i-am vazut pe drum pe cei care nu au stat cu mainile in san.



Imaginile de mai sus si comentariile de mai jos sunt luate de pe pagina de Facebook rezervata acestei initiative,  http://www.causes.com/causes/403155 si de pot ajuta sa ne facem o imagine asupra lucrurilor intamplate ieri in tara. A fost o actiune bine pregatita de acesti oameni inimosi care s-au implicat cu mult timp inainte in organizare si cartare. Felicitari!

Marin Adrian Ziua a inceput bine, am plecat pe biciclete, asa cum am facut si cartarea in cadrul Let's bike it! Am primit o harta a unui traseu de pe centura Bucurestiului, din pacate foarte putini saci(6 sau 7)... Dupa ce am terminat sacii de la LDI si pe cei care ii aveam la noi am plecat in comuna Stefanesti si am achizitionat, de data asta suficienti pentru ceea ce aveam de curatat. In total am adunat cca 70-80 saci de 100 l, aproape 50% materiale de constructii.Jumatate din saci am reusit sa ii si incarcam in una din masinile de salubritate din Voluntari (multumim baietilor care au oprit si au luat sacii).Din pacate, in zona au mai ramas gunoaie...Sper sa existe si anul viitor LDI, sa putem curata zona mult mai bine si speranta ca vom avea un suport logistic mai bun, macar al numarului de saci oferiti pentru curatare.
Ramona Neagu .....and we did it Galati !!! :) cu "o mana de copii" am reusit sa strangem 45 de saci de 120 L in zona Lacului Brates! Bravo copii sunt mandra de voi, ati fost extraordinari(echipa 3654)
intr-adevar mai prost cu organizarea, saci putini, program in parte nerespectat...asta e ...noi ne-am facut datoria atat cat ne priveste :)
acesti copii sunt de admirat totusi, s-au trezit la 6 dimineata sa vina 2 ore cu masina pana la Galati ( pe banii lor!)
sunt foarte de mandra de voi dragii mei, toata admiratia! :) de 1000 de ori bravooooooooooo!!!
( Scoala Gimnaziala Buciumeni, Galati)
Roxana Cretu am adunat 82 de saci de 120l cu tot felul de gunoaie aruncate la iesirea din ploiesti spre bucov, de la pungi de mcdonalds si pet-uri pana la haine si sticle de vodca.
nu inteleg ce ce asa de greu sa duci gunoiul la un tomberon/ghena. chiar e nevoie sa-l arunci asa pe unde-ti vine?
Petronela Petrea Cercetasii de la Centrul Local Sf. Dumitru, Valea Lupului Iasi, au participat la Let's do it, Romania. Mai multe, pe blogul nostru http://lupiicercetasi.blogspot.com
Emilia Carată Am adunat alaturi de alte 6 tipe 55 de saci de 120 de l de deseuri, in patru ore, pe langa padurea Snagov. Daca lipeai bucatelele, scoteai o casa intreaga. Am fost intampinate si de presedintele fundatiei Snagov, care era foarte entuziasmat de intreaga miscare.
Tiberia Gheorghe sunt foarte curioasa ce sa intampla cu sacii lasati de noi...apropo de moara vlasiei, la ora 19 sacii erau inca acolo..a vazut cineva din masina. avem o siguranta ca acesti saci vor fi ridicati de cine trebuie si dusi unde le e locul?
Marina Sirb Noi am strans(pe langa judetul Cluj) 265 de saci!Sunt foarte madra de mana de oameni cu care am lucrat azi!^___^.Si de asemenea sunt mandra de toti cei care s-au implicat in "Let's do it Romania!"!.

2 comentarii:

  1. Ma bucur sa aflu ca exista comportamente care presupun initiative valorose si solidaritate in atmosfera generala de ura si inconstienta, dominanta in aceasta perioada.
    Ingaduie-mi un sfat: incearca sa comprimi sau sa reduci imaginile (foarte interesante altfel) pentru ca blogul ti se deschide foarte incet.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc pt sfat. O sa incerc. Pe de alta parte, ma onoreaza vizita ta pe Luka's World.

    RăspundețiȘtergere

Spune-ne parerea ta!

DISCLAIMER

Imaginile si textele prezentate in prezentul blog sunt proprietatea autorului si nu este permisa copierea, reproducerea, distribuirea, sau utilizarea lor sub orice forma, fara acordul scris al acestuia.

Pe langa imaginile si informatiile proprii, am preluat unele si de pe web, din domeniul public. In cazul în care oricare dintre textele sau imaginile care apar pe blog sunt in contradictie cu legea drepturilor de autor, puteti sa ma informati prin email (doarluka@yahoo.com) pt a elimina informatiile care încalca prevederile legale, cat mai curand posibil.