luni, 17 ianuarie 2011


Am mai trait zilele astea, o experienta interesanta,.
Programandu-mi sa merg la Sibiu pentru un seminar Lyoness si neavand masina disponibila, am hotarat sa merg cu trenul, dar nu am cascat bine ochii(pe net) si m-am trezit alegandu-mi un tren personal(prima legatura). Nu am luat-o in tragic si...
Ajuns in tren, mi-am dat jos repede sacoul, nu de alta dar impreuna cu trolerul meu, facea nota discordantasarea cu peisajul din tren.
Nu dupa multa vreme in compartimentul meu intra doi tipi, intreaba daca e liber si se fac comozi.
-         Mai luam un coniac?
-         Da. Cat o fost suta?
-         Pai...
Si unul a coborat cu banii celuilalt sa cumpere coniac. Nu s-a mai intors.
Cel ramas pune mana pe telefon si (pe handsfree) incepe sa sune in stanga si in dreapta, sa convinga pe cineva sa dea altcuiva datoria de 2 pachete de tigaripe care nu apucase sa o achite. Si asa, in public, palavrageste verzi si uscate, jumatate de ora, de-ale lui. Binenteles am ascultat totul, caci n-aveam incotro. Din discutii, deduc repede, fara urma de indoiala, ca omul nostru era cioban (oier adica) si vorbea la randul lui, cu alti colegi ciobani. Am avut parte de... termeni de specialitate (coliba, stearpa, slobozit, marlit, tarla, etc) si discutii despre muls, noroi, vreme, fatatul oilor, branza, etc. Adevarul e ca oamenii se respectau si din “domnule” nu s-au scos. Cand la un moment dat omul a intrebat daca este priza in compartiment, m-am mai linistit. I se termina bateria. Parca pentru a nu ne relaxam prea tare, in compartiment a mai venit un cunoscut de-al omului, cioban si el, asa ca nu am pierdut timpul si ne-am completat cultura generala in continuare.
Cate-o pauza din cand in cand pt un telefon... Tot pe handsfree... O fi vreo regula la ciobani?
Noului venit ii suna telefonul(frumoasa melodie populara) si binenteles raspunde(pe handsfree) si vorbeste cu un alt cioban. Mi-am dat seama de asta dupa talangile ce se auzeau in fundal. Din cand, interlocutorul facea cate o pauza, tragea o fluieratura si injura. Se pare ca nu toate oile erau disciplinate si trebuia sa intervina uneori. J
Omul nostru se destainuia colegului ca merge in Spania, la nevasta sa, plecata de 10 luni, dar insista sa nu fie spus “la serviciu” ca a plecat in strainatate. Avea acolo promisa o slujba  (1000 – 1200 euro) si mergea sa vada daca ii convine. Mai avea de rezolvat niste probleme cu decodarea telefonului si activarea roamingului si apoi urma sa plece. J
Intre timp primul cioban, ma observa ca butonam cu laptopul pe genunchi si ma intreaba:
-         Domnu’, o mai scos Guta ceva nou?
-         Aaaaaaaa... nu prea stiu, raspund eu incurcat.
-         Da’ nu cu d’asta iau astia manele pe calculator? intreba el aratand spre laptop.
I-am explicat ca eu nu la descarcat manele folosesc laptopul si ca nu prea stiu multe despre noile creatii ale domnului Guta...
Drumul a durat destul de mult, dar in mod cert nu a fost plictisitor. M-am intretinut tot drumul cu domnii ciobani si mi-am imbogatit intr-un mod agreabil, cultura generala. Am constatat ca vremurile s-au schimbat si perceptia noastra fata de acesti domni, este destul de eronata.
Ciobanii din ziua de azi pasc oile, beau chestii ieftine, dar se respecta intre ei, au neveste prin Spania si isi cheltuie banii pe factura de la mobil.

3 comentarii:

  1. Toata chestia poate fi luata ca un banc
    Super Caline... am ras singur de ma doare burta

    RăspundețiȘtergere
  2. Deci, nu pot sa cred!!!:)))
    Vorba lui Radu de mai sus...am ras de ma doare burta. Cu atat mai mult cu cat imi imaginam toata scena derulandu-se ca la cinema :)))
    Traiasca DOMNII ciobani!! :o)

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu pot sa cred!!!:))
    Vorba lui Radu de mai sus...am ras de ma doare burta!:)))
    Cu atat mai mult cu cat imi imaginam scena derulandu-se in fata mea ca la cinema :)))
    Traiasca DOMNII ciobani! (si Guta, bineinteles...de la dommnu' ciobanu' fara numar...fara numar...)
    PS. Acuma fie vorba intre noi, puteai sa faci si tu un amar de bine sa cauti noua piesa a lui Guta :o))

    RăspundețiȘtergere

Spune-ne parerea ta!

DISCLAIMER

Imaginile si textele prezentate in prezentul blog sunt proprietatea autorului si nu este permisa copierea, reproducerea, distribuirea, sau utilizarea lor sub orice forma, fara acordul scris al acestuia.

Pe langa imaginile si informatiile proprii, am preluat unele si de pe web, din domeniul public. In cazul în care oricare dintre textele sau imaginile care apar pe blog sunt in contradictie cu legea drepturilor de autor, puteti sa ma informati prin email (doarluka@yahoo.com) pt a elimina informatiile care încalca prevederile legale, cat mai curand posibil.