duminică, 23 ianuarie 2011

Pre Launch Malaysia

Am primit pe email de vreo luna incoace, peste zece invitatii entuziaste de a ma alatura unui sistem MLM "care aduce bani din traficul care se face prin Google, Yahoo,...". Am refuzat politicos dupa ce mi-am aruncat ochii pe site-ul al carui link l-am primit. Sincer nu m-a atras ideea.
Zilele trecute o "doamna" despre al carei intelect nu vreau sa discut, i-a facut Simonei inscrierea, folosindu-i datele personale fara-i cere acordul in acest sens. Binenteles, toata povestea s-a incheiat cu o discutie telefonica, nu tocmai principiala intre cele doua. :) Am trimis un email pe adresa respectivei firme, in care am invocat incalcarea legii privind protectia datelor si lipsa acordului persoanei inscrise, amintind ca acestea sunt in Romania incalcari ale legii. Banuiesc ca tipii isi doresc liniste in media pt perioada urmatoare, caci in cateva ore am primit raspunsul si confirmarea ca respectivul cont a fost sters.
Cu aceasta ocazie mi-am alocat ceva timp pt a vedea despre ce e vorba.
In emailurile primite se povestea de implicarea (colaborarea) Google, Yahoo,etc,  la proiectul Pre Launch Malaysia si se facea aluzie la castiguri procentuale din rulajul acestor firme. O afacere senzationala, profitabila, nemaiintalnita... bla, bla, bla. Chiar unii aveau in mailuri marturii personale sau ale unora care au castigat din minunata afacere, dar din pacate respectivele pasaje erau identice, fiind copiate dintr-un alt material.
Am intrat si eu pe site-ul cu pricina si in afara de o prezentare bombastica si relativ bine realizata, site-ul mi se pare destul de sarac si lipsit cu desavarsire de detalii. Se vorbeste despre lansarea unei aplicatii realizata pe baza unor platforme binecunoscute (o gramada de aplicatii marunte folosesc aceleasi platforme, chiar si Luka's World Toolbar)
Se vorbeste de sistem MLM, dar nu apare nici cel mai mic detaliu despre sistem, plan de marketing sau beneficii. Prezentarea bombastica nu prezinta de fapt nimic. Ideea e doar sa-ti inscrii cat mai multi oameni si vei castiga ceva. Despre faptul ca numele lor si date lor de contact devin publice, nu se spune nimic si nici depre utilizarea lor ulterioara.
Am vazut pe diferite site-uri, bloguri si forumuri, ca sunt foarte agitati din cauza "fantasticei oportunitati", cu precadere, cei care sunt intr-o continua cautare a "celui mai nou" sau "celui mai tare" MLM de pe piata, menit sa le aduca bani fara sa faca nimic.
Personal, in afara de Lyoness (care nu e chiar un MLM in puterea cuvantului), nu am avut parte de experiente MLM, deci ezit sa ii judec, dar sa incerci sa-i convingi pe altii despre cat de profitabila este aceasta afacere si cati bani vor castiga, cand tu ai intrat doar pt ca nu costa nimic si de fapt n-ai habar despre ce e vorba...
Pt mine a fost un exemplu de cat de usor e sa manipulezi oamenii. As putea sa fac in 2 minute un site si probabil pt un clip mai de calitate as apela la cineva priceput. As insera aluzii la branduri cunoscute(fara sa fac afirmatii certe) si la sumele rulate de ele, aluzii la un sistem MLM si castiguri afaceri fabuloase(fara sa dau detalii). Daca asta e in engleza, pot apoi trimite mailuri in care sa promit orice pt ca o gramada dintre cei vizati vor intelege doar cuvintele esentiale(money, MLM, Google, Yahoo, 1 milion dolars) si le vor asocia cu afirmatiile mele.
Hi, hi...
Pun la punct detaliile si maine dimineata anunt marea lansare. Sa vedem cine pune botul. Indiferent daca "Pre Launch Malaysia" e o teapa, un fas, sau o afacere onesta, m-am convins ca e atat de usor sa-i fraieresti pe credulii aflati in cautare de castiguri facile,
Sincer sper sa fie o chestie cat de cat ok, cei care au intrat sa aiba ocazia sa castige macar cativa banuti daca asta au sperat si ca cei pe care i-am refuzat sa nu fie foarte suparati pe mine.
In rest...

12 comentarii:

  1. Ruben Hartmann scrie:
    "Este o prostie.. nimeni nu stie nimic exact, nici denumirea firmei nu o stim.. da asa multi se inregistreza pt. ca nu costa nimic..
    Ce idea buna de afacere, cand sa terminat preinregistrearea firma a strans mii de adrese si date a le oamenilor.
    Daca cautati ceva serios, cu care se si poate face bani accesati: www.(...).ro "

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga Ruben, iti impartasesc opinia.
    Cat despre afacerea pe care o dezvolti, pare serioasa. Mie personal sistemele MLM oneste si oamenii care le compun imi inspira respect. Te rog totusi, nu te supara pe mine pt ca nu am publicat si reclama.

    RăspundețiȘtergere
  3. Am vazut ca lyoness este o afacere serioasa.Am si cardul albastru personalizat cu numele pe el.In lunile urmatoare intrarii lui Carrefour in sistem am facut cumparaturi de la acest hypermarket si am prezentat si cardul,prima cumparatura fiind 1n 2 decembrie 2010, plus inca vreo 4 astfel de cumparaturi tot in decembrie.Dar de atunci pe pagina mea nu au aparut nici un fel de discount-uri desi peste trei zile suntem in februarie 2011.Sa inteleg ca partenerul comercial nu si-a platit facturile?De ce asa de tarziu?Mai ales ca disount-ul nu este nu stiu cat de mare....Peste trei zile sunt doua luni de la cumparatura mea....nu e cam mult?

    RăspundețiȘtergere
  4. Da, ai dreptate, e o situatie putin cam neplacuta, generata de "inventivitatea" unor casieri de la Carrefour care au cam "exagerat" cu cumparaturile. Lucrurile au fost imediat reglementate imediat, dar s-au facut verificari incrucisate(Lyoness-Carrefour) pt depistarea si si eliminarea acestor fraude. Sunt convins ca vor aparea cat de curand si decontarile acestor cumparaturi.

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc pentru raspunsul ft promt,daca e asa totusi conducerea hypermaket-ului ar trebui sa-si faca rapid ordine in propria ograda,pentru ca e pacat ca din cauza unor persoane de la casele de marcat,persoane paralele cu corectitudinea si onestitatea, sa fie pus la indoiala un sistem de fidelizare, care cred ca e deja cel mai mare din lume,chiar si in in aceasta faza de dezvoltare.

    RăspundețiȘtergere
  6. Va Salut 'Afacerea PrelaunchMalaysia(Google) cauta lideri pe Romania.Eu am fost contactat personal de directorul executiv PrelaunchMalaysia.contactatima.Profitati acum . e-mail - (...)

    RăspundețiȘtergere
  7. Prietene, daca vrei sa faci reclama unei afaceri oneste, trebuie sa platesti; altfel... postarea ta este un spam.
    Atata timp cat pui in paranteza "Google" (si "Yahoo" pe blogul tau), indiferent ce inseamna afacerea ta, risti sa fii catalogat drept sarlatan.
    Pe site-ul de promovare se specifica clar(binenteles intr-o nota de subsol scrisa cu litere mai mici (!) ca toate marcile mentionate in reclama sunt proprietate a firmelor respective si NU AU NICI O LEGATURA CU Prelaunch M...
    Pt mine, oricine minte sau manipuleaza pt a promova o afacere se descalifica moral. Asa vreti voi sa construiti o afacere in Romania?

    RăspundețiȘtergere
  8. Anonim spunea...
    Am vazut ca lyoness este o afacere serioasa.Am si cardul albastru personalizat cu numele pe el.In lunile urmatoare intrarii lui Carrefour in sistem am facut cumparaturi de la acest hypermarket si am prezentat si cardul,prima cumparatura fiind 1n 2 decembrie 2010, plus inca vreo 4 astfel de cumparaturi tot in decembrie.Dar de atunci pe pagina mea nu au aparut nici un fel de discount-uri desi peste trei zile suntem in februarie 2011.Sa inteleg ca partenerul comercial nu si-a platit facturile?De ce asa de tarziu?Mai ales ca disount-ul nu este nu stiu cat de mare....Peste trei zile sunt doua luni de la cumparatura mea....nu e cam mult?
    29 ianuarie 2011, 11:5

    poate tia aparut cumparaturile dar pe anu trecut:) acuma e pus pe 2011 sa iti arate cumparaturile daca pui pe 2010 sar putea sa apara incearca vezi

    RăspundețiȘtergere
  9. Subiectul "Careffour" e putin... offtopic aici, nu credeti?
    Oricum, abia in 3 februarie s-au facut decontarile pt decembrie(am explicat din ce cauza), deci in 29 ianuarie nu avea ce sa vada.

    RăspundețiȘtergere
  10. Nu stiu ce vrei sa demonstrezi postand acest post facand aluzie la PrelauchMalaysia ca e scam(probabil vrei sa demonstrezi ca esti inteligent)
    Eu am fost in prelaunchmalaysia ,si cu toate ca nu prea am depus eforturi mi sau inscris aproximativ 100 de oameni pe site ,drept urmare am fost contactat si am mers mai departe,Mam Inscris in afacere .Este o afacere asa buna sincer o construiesc cu placere,in plus este singura afacere care exista la ora actuala si sa fie MLM in domeniul tehnologiei.
    Produsul este un software de la Microsoft este util atunci cand cauti ceva pe internet(oferta/produs)
    Poti castiga din clikuriile pe care le da cineva atunci cand cauta pe internet cu ajutorul motoareleor de cautare(google,yahoo,bing,aol)
    Castigi din comisioanele acelea care se fac atunci cand se cumpara ceva pe internet ...cu ajutorul aplicatiei
    Apoi o multime de bani se fac din sistemul Binar (MlM) plus multe altele ..poti pune reclama afaceri tale pe prima pagina in google.etc
    Afacerea incepe sa fie prezenta peste tot in lume ...si sau deschis official patru tari.
    Acum este cel mai bun moment pentru a actiona ,in plus am vesti ca o sa se construiasca curand si un site in romana cu privire la afacere!

    RăspundețiȘtergere
  11. Poate nu ai inteles, nu am facut nici o aluzie. Sunt ferm cand afirm ca e vorba de prostie crasa atunci cand iti dai datele personale(si ale cunoscutilor) pt ceva ce nu stii ce este, doar pt ca e gratis.
    Felicitari pt activitatea ta, iti doresc sa si castigi bani din asta. Din pacate pt mine e clar de unde vin banii.
    Trebuie sa te anunt ca mai exista MLM-uri in "domeniul tehnologiei" si produsele vandute de acestea chiar exista(cel putin le-a vazut cineva).
    Cat despre...
    De fapt nici nu-i stiu numele acestui... "produs", daca are vreun nume, sau exista in realitate.
    Daca "Gheorghe" e convins ca Google, Yahoo, Bing, sau Aol va imparti banii castigati cu el... nu pot decat sa-i urez spor la treaba. Cat despre "afacerea MLM" de asta sunt sigur ca va functiona si iti spun de ce. Gheorghe va gasi un Ion, Petre si Marioara care sa intre in "afacere", deci va castiga bani. Si Ion va gasi pe... Si tot asa. Si intradevar acum e cel mai potrivit moment.
    Din pacate "afacerile" astea fac munca grea celor care vand produse sau servicii(chiar si financiare)dar reale si din cauza asta numele de MLM e privit cu suspiciune.

    RăspundețiȘtergere
  12. Pareriile sunt inpartite ! Asa este si natural.Eu zic ca acest MlM (MSG) este cu un pas inainte celorlalte MlM-uri...pentru ca inbina publicitatea,produse,si afacerea Mlm . Eu zic ca este cu totul deosebit de alte MLM-uri si este o ocazie pentru cei care au ochi sa vada aceasta sansa ! Si P.M nu foloseste in mod abuziv contactele celor preinregistrati, contactele nu sunt luate abuziv .
    Cu Stima
    Eugen Horoiu

    RăspundețiȘtergere

Spune-ne parerea ta!

DISCLAIMER

Imaginile si textele prezentate in prezentul blog sunt proprietatea autorului si nu este permisa copierea, reproducerea, distribuirea, sau utilizarea lor sub orice forma, fara acordul scris al acestuia.

Pe langa imaginile si informatiile proprii, am preluat unele si de pe web, din domeniul public. In cazul în care oricare dintre textele sau imaginile care apar pe blog sunt in contradictie cu legea drepturilor de autor, puteti sa ma informati prin email (doarluka@yahoo.com) pt a elimina informatiile care încalca prevederile legale, cat mai curand posibil.