vineri, 13 februarie 2009

Atentie la accidente casnice!

Am primit ieri un spam cu filmuletul de mai sus. In general ma enerveaza spamurile, nu toate pt ca unele sunt haioase, ci partea din ele cu "trimite-l la cat mai multe persoane pt ca...". Cel cu pricina continea pe langa clip si o explicatie pe care o redau in continuare pt ca mi se pare interesanta.

La sfarsitul clipului, un expert, instructor de pompieri, purtand un costum de protectie, si folosind o ceasca cu apa de 8 oz (circa 200 g), arunca apa pe focul produs de arderea grasimii, de la o distanta de circa 10 picioare (circa 3 m). Incendiul rezultat, va va atrage si dumneavoastra atentia la fel ca si elevilor de la Scoala de Pompieri . Apa aruncata, fiind mai grea dacat grasimea ce arde deja, se va duce in partea de jos a vasului incins, si se va incalzi si ea (apa), instantaneu (foc sus – grasimea incandescenta, foc jos de la aragaz). Aburul rezultat, (avand un volum mult mai mare decat apa lichida) are o forta exploziva uluitoare si arunca uleiul aprins in sus si in afara. In camp deschis, acesta ar deveni o « minge incandescenta » cu un diametru de circa 30 de picioare (circa 9 m), generand o explozie ce se asemana ca aspect cu o mica explozie nucleara. In interiorul limitat al unei bucatarii, « mingea de foc » loveste cu putere si distruge plafonul si intreaga incapere. De asemenea, este interzis sa aruncati cu zahãr sau cu fãinã, peste grãsimea incandescenta. O singura astfel de ceascã aruncata, creeaza o explozie ce are puterea a douã dinamite(sic).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ne parerea ta!

DISCLAIMER

Imaginile si textele prezentate in prezentul blog sunt proprietatea autorului si nu este permisa copierea, reproducerea, distribuirea, sau utilizarea lor sub orice forma, fara acordul scris al acestuia.

Pe langa imaginile si informatiile proprii, am preluat unele si de pe web, din domeniul public. In cazul în care oricare dintre textele sau imaginile care apar pe blog sunt in contradictie cu legea drepturilor de autor, puteti sa ma informati prin email (doarluka@yahoo.com) pt a elimina informatiile care încalca prevederile legale, cat mai curand posibil.