duminică, 28 noiembrie 2010

Bloguri... "despre Lyoness"

Zilele trecute cineva imi atragea atentia asupra unui "blog" despre Lyoness care scria despre seriozitatea comerciantilor care nu isi platesc facturile catre Lyoness. Culmea era vorba despre un comerciant din Arad.
Curios din fire, intru si eu, citesc articolul si raman oarecum circumspect. Nu eram sigur ca e chiar o abordare ok, dar putea totusi sa fie.
Trecand mai departe, incep sa citesc si alte articole. Si, surpriza! Regasesc articole intregi (unul cu ghilimele dar fara a cita autorul) copiate de pe acest blog. Putin indignat citesc mai departe si descopar chiar o pagina independenta copiata integral din Luka's World.
M-am tot gandit, oare de ce ar risca cineva penibilul situatiei de a fi blamat pt plagiat. Raspunsul l-am gasit repede intr-un articol scurt si concis, dar si ideea acestuia preluata de aici. Intr-un articol descriam procedura inscrierii in Lyoness accentuand faptul ca cel care ti-a dat ideea e cel care te inscrie. Articolul pe care l-am gasit aici descria lucrurile mult mai simplu. Ceva de genul: "Simplu! Imi trimiti datele si te inscriu eu.".
Asa m-am lamurit si eu. Avem de a face cu un "pescar" de clienti caruia i-a fost mai usor sa ciupeasca de ici, de colo, cate un articol si sa faca un " Blog Lyoness" cu care sa "agate" clienti.
La inceput am fost indignat, cu atat mai mult cu cat am observat ca nu era singurul sau blog de genul acesta. Orice pescar serios arunca macar doua undite in apa. Am scris si vreo doua comentarii in care spuneam ca plagiatul e un furt, dar acum sincer imi pare rau. Am facut-o doar ca sa ma racoresc. De fapt, daca ma gandesc mai bine omul asta pare sa-mi fi citit cu regularitate blogul, sa-l fi apreciat si sa fi avut deplina incredere in acuratetea datelor din moment ce a folosit (cu copy/paste) articole din Luka's World care cuprindeau date, cifre, etc. Poate ar trebui sa ma bucur. Daca cineva ma plagiaza insemna cade fapt a apreciat ceea ce am scris eu.

Un comentariu:

  1. nu-i mai gasi scuze: furtul e furt, sub orice forma

    poti sa citezi (partial!) un articol al altui autor, dar TREBUIE sa mentionezi f clar SURSA si AUTORUL

    daca nu faci asta, este FURT

    RăspundețiȘtergere

Spune-ne parerea ta!

DISCLAIMER

Imaginile si textele prezentate in prezentul blog sunt proprietatea autorului si nu este permisa copierea, reproducerea, distribuirea, sau utilizarea lor sub orice forma, fara acordul scris al acestuia.

Pe langa imaginile si informatiile proprii, am preluat unele si de pe web, din domeniul public. In cazul în care oricare dintre textele sau imaginile care apar pe blog sunt in contradictie cu legea drepturilor de autor, puteti sa ma informati prin email (doarluka@yahoo.com) pt a elimina informatiile care încalca prevederile legale, cat mai curand posibil.