Cel mai bun suc natural pe care l-am baut in Brazilia: suc din trestie de zahar. Tipul din spate l-a preparat direct in strada, trecand trestia printr-un fel de moara si adaugand sucului rezultat, gheata si lime. E delicios si nu costa mult.
Despre nucile de cocos tinute in gheata nu trebuie sa va spun prea multe. Cu cateva lovituri iscusite de maceta, vanzatorul taie un capac, iti ofera un pai si bautura e gata. Daca o servesti la masa inca o taietura ii ofera fructului un "fund" plat pt a fi asezat pe masa. Dupa ce ai baut continutul, te intorci la vanzator, care o sparge cu maceta in trei si apoi iti cresteaza pe exterior si o "lingura" cu care poti sa razalesti partea comestibila(alba) din interiorul nucii de cocos.
Despre aceasta bautura racoritoare nu stiu prea multe(bastinasii ii spun "cerveza" :o) ). Am inteles ca e produsa din malt si hamei, imbuteliata (in cazul de fata), in doze metalice sau sticle si asezata intr-un invelis din polistiren pt a-si pastra temperatura scazuta.
Vreau sa mentionez ca aceasta imagine prezinta o usoara deformare, fara legatura cu bautura in discutie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ne parerea ta!