miercuri, 7 octombrie 2009

Codul de bare Google



Google a introdus, miercuri, pe pagina sa de start , in locul logo-ului sau obisnuit un cod de bare pentru a marca aniversare a 57 de ani de la patentarea inventiei, informeaza editia online a Washington Post, citata de Mediafax.

Inventatorii Norman Woodland si Bernard Silver au solicitat brevetul pentru inventia lor in octombrie 1949 si l-au primit pe 7 octombrie 1952. Brevetul original a fost acordat unui sistem care coda datele sub forma de spirala de cercuri, astfel incat sa poata fi scanate in orice directie. O serie de bare negre pe un spaţiu alb dau naştere codului de bare. În prezent există mai multe formate de coduri de bare.

Codurile de bare sunt citite şi decodate cu ajutorul scanerelor care măsoară reflexia luminii şi interpretează codurile în numere şi litere şi le trimit spre gestionare unui calculator. Din cauză că există multe formate de coduri de bare s-a ajuns ca un scaner să recunoască mai multe formate liniare şi bidimensionale.

Toate codurile de bare au un caracter de "start" şi "stop", ce permite citirea de la stânga la dreapta şi de la dreapta la stânga. Prin convenţie caracterul din stânga este considerat caracterul de start şi caracterul din dreapta caracterul de stop.

Google îşi schimbă logo-urile cu ocazia sărbătorilor şi al altor evenimente speciale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ne parerea ta!

DISCLAIMER

Imaginile si textele prezentate in prezentul blog sunt proprietatea autorului si nu este permisa copierea, reproducerea, distribuirea, sau utilizarea lor sub orice forma, fara acordul scris al acestuia.

Pe langa imaginile si informatiile proprii, am preluat unele si de pe web, din domeniul public. In cazul în care oricare dintre textele sau imaginile care apar pe blog sunt in contradictie cu legea drepturilor de autor, puteti sa ma informati prin email (doarluka@yahoo.com) pt a elimina informatiile care încalca prevederile legale, cat mai curand posibil.