joi, 19 martie 2009

" Teapa Lyoness " ?


Ma distrez adeseori atunci cand imi mai controlez traficul pe blog. Unii ajung pe blogul meu dand cautarepe Google "teapa lyoness". Probabil oamenii au auzit de Lyoness si...cauta.
Ce nu inteleg eu: de unde nevoia asta a unora de a gasi neaparat o teapa acolo unde ea nu exista? De ce cauta acesti oameni intotdeauna o teapa? Ei nu cauta "Lyoness", nu cauta "parteneri comerciali Lyoness", nu cauta "discounturi Lyoness", etc. Si probabil sunt profund deceptionati (chiar frustrati) de faptul ca nu gasesc teapa, nici macar acolo unde o cauta ei. Urmand o astfel de cautare, vei da probabil, doar de forumisti (ma mai bag si eu uneori)care adesea habar n-au despre subiectul Lyoness dar isi dau cu parerea. Uneori mai dau si explicatii savante.
Daca ar fi cautat pur si simplu "Lyoness" ar fi ajuns in primul rand pe http://www.lyoness.ro/ loc in care ar fi putut sa se informeze. Acolo ar fi putut sa vada cu ce firme are Lyoness contract in Romania si in Europa. Tot acolo ar fi putut afla de campania publicitara (in foto-imagini din clipul publicitar) in plina desfasurare in Austria si ce scriu ziarele din Austria despre Lyoness.

Dar pt unii teapa este mai importanta.

Daca teapa nu e, nimic nu e!

10 comentarii:

  1. Nu neaparat. Si eu am gasit blogul tau cautand "teapa lyoness". Acum, sa-ti explic de ce caut acest lucru. Pentru ca multe lucruri frumoase in viata sunt tepe. Iar unele din ele sunt expuse pe internet. Astfel, cautant teapa "ceva" atunci vei gasi oameni care au luat teapa cu acel "ceva". Daca nu e, atunci mai ai o sansa :)

    Deci, ce zici de asta, SAVANTULE ?

    RăspundețiȘtergere
  2. Anonimule prietene, ti-am inteles motivatia si... asta e, am luat-o ca atare. Se pare ca nici acum nu te-ai convins daca e teapa sau nu. As fi curios (o spun sincer) care a fost concluzia ta dupa ce ai gasit pe net urmand cautarea respectiva. Deci, e o teapa?
    Faza cu "savantule" mi se pare deplasata si iti spun de ce: multi isi construiesc site-uri in care "promoveaza" ideea Lyoness, de fapt pescuiesc oameni pe care nu ii cunosc. Am mai spus-o, nu sunt de acord cu metoda, dar asta e alta poveste.
    In prezentul blog nu am incercat sa conving pe nimeni de nimic si in general scriu pt mine si pt cei asemeni mie. Intamplator Lyoness fac parte din viata mea, deci ocupa si pe aici un loc destul de mare.
    Nu pot decat sa ma bucur ca "teapa" de pe Google te-a adus si pe tine pe aici.

    RăspundețiȘtergere
  3. Acel 1% din valoarea cumparaturilor pe care le faci numai tu si care iti este returnat in bani imediat in cont,nu este si impozitat?declarat ca si venit? Acei 0.5% de la directii si 0.5% de la indirectii tai nu se aduna cu acel 1%al tau si deci e un venit,si atunci tu ajungi sa platesti impozit pe reducerea aia de 1 % cum vine asta?

    RăspundețiȘtergere
  4. Daca luam beneficiile cumparatorului fidel Lyoness (nu al celui face Lyoness ca afacere) vedem ca sunt mai multe, decat cele mentionate de tine si se impoziteaza(sau nu) diferit. 1% este un "venit" asimilat reducerilor de preturi, deci nu are cum sa fie impozitat. Banuiesc ca nu ai declarat la fisc niciodata vreun produs cumparat cu reducere sau prin vreo promotie. O,5%, dupa mine, ar trebui declarati, fiind vorba de un venit provenit in urma unei activitati. Restul ramas de la cei 2% (1%+0,5%+0,5%)si pana la discountul real cedat de comerciant, se transforma in pozitii care produc comisioane (la egalitatile intermediare)totalizand 567 lei/pozitie si restituirea de 1935 lei. Comisioanele, zic eu, sunt deasemenea impozabile. Din cauza legislatiei din Romania, lucrurile sunt mai nuantate, pt ca nimeni nu declara ca impozabile sume pe care nu le incaseaza(poti directiona toti acesti bani spre pozitii,bonuri valorice, etc). Nu cred ca cineva din Romania a platit impozit pe valoarea unei excursii castigate ca premiu.
    Daca e sa trec pe partea cealalta, toti acesti bani, sunt bani pe care inainte ii plateai in pretul produselor si ramaneau integral la comercianti. Oamenii bogati platesc impozite mari, oamenii saraci platesc impozite mici. E bine sa platesti impozite mari, inseamna ca si castigurile tale sunt mari.

    RăspundețiȘtergere
  5. citat :
    "Oamenii bogati platesc impozite mari, oamenii saraci platesc impozite mici."

    din contra... povara impozitelor o suporta oamenii saraci, pentru ca oamenii bogati au inventat impozitele si doar nu isi iau singuri banii ;)

    in fine... ne cam furam caciula cu restituirea lui 1% si alte chestii "fiscale".

    in fond Lyoness este un club de cumparatori, o simpla cumparare cu reducere a unor marfuri usor inutile (la nivelul de baza), si o "afacere" in sensul unei promisiuni de castig bazata pe o cheltuiala sigura (cumperi pozitii/referali/directi/cum-naiba -le-spune si te bazezi pe faptul ca ei vor cumpara marfurile alea).

    cred ca merita incercat... asa, ca sa zicem ca "am facut-o si pe asta" (praf) ;)

    RăspundețiȘtergere
  6. Ca sa nu filozofam, sunt sigur ca eu platesc mai multi bani(impozite) ca altii, doar pt ca eu castig mai mult ca ei.
    Eu cred ca ne furam caciula cand spunem cand vorbim de marfuri usor inutile. Despre ce vorbesti??? Mancare, benzina, haine, servicii medicale, etc... Usor inutile???
    Despre oricare dintre beneficiile Lyoness vorbim (din pacate vad ca tu nu prea le stii, dar nu e un pacat capital, poti sa te informezi) SUNT BANI IN PLUS in buzunarul cumparatorului.
    Poate daca cineva facea un astfel de comentariu acum doi ani... avea o logica, dar nu mai putem vorbi de promisiuni. Nici macar nu pot sa-ti dau cifra inscrierilor in Lyoness pt ca ar fi incorecta. La fiecare 3 minute se inscrie un roman. Pt cei peste 128 000 clienti romani Lyoness functioneaza si orice infirmare a realitatii frizeaza ridicolul. Vrei sa verifici un astfel de sistem, iti faci inscrierea, faci o cumparatura si verifici. Poti sa spui ca Lyoness nu functioneaza, dar e la fel ca si cand ai spune ca Lukoil, Carrefour, Domo, Praktiker, OMV, etc, nu exista. Inchizi ochii si gata, ai dreptate.

    RăspundețiȘtergere
  7. Cred ca am discutat pana acum de o mie de ori problema cu fiscul in tema "Lyoness". Chiar nu e clar pentru nimeni faptul ca daca ai de platit impozit pe venit asta inseamna ca ai si un venit in spate ?!?! Unde e nemultumirea nu imi dau seama!Ce naiba!! Sa-mi dea mie niste bani,asa,pur si simplu! Ma jur ca o sa ma duc sa platesc 16% la stat!

    RăspundețiȘtergere
  8. Toate veniturile sunt impozitate peste tot in lume platim impozit si pentru dobinda de la banca asa ca nu vad care este problema

    RăspundețiȘtergere
  9. Pentru cei care vad un minus in faptul ca trebuie sa plateasca impozit dupa unele castiguri din LYONESS: STATI LINISTITI! LASATI BANII IN CONTINUARE LA COMERCIANTI FARA SA PRIMITI NIMIC INAPOI DECI FARA ALTE BATAI DE CAP, SUNT ALTII CARE VOR SA CASTIGE (DIN CE IN CE MAI MULTI). VOI STATI DEOPARTE SI ROADETI-VA UNGHIILE...

    RăspundețiȘtergere
  10. Eu cred ca sunt carduri care iti dau mai mult cash back :) Lyoness nu ii vad chiar asa seriosi !

    RăspundețiȘtergere

Spune-ne parerea ta!

DISCLAIMER

Imaginile si textele prezentate in prezentul blog sunt proprietatea autorului si nu este permisa copierea, reproducerea, distribuirea, sau utilizarea lor sub orice forma, fara acordul scris al acestuia.

Pe langa imaginile si informatiile proprii, am preluat unele si de pe web, din domeniul public. In cazul în care oricare dintre textele sau imaginile care apar pe blog sunt in contradictie cu legea drepturilor de autor, puteti sa ma informati prin email (doarluka@yahoo.com) pt a elimina informatiile care încalca prevederile legale, cat mai curand posibil.