luni, 12 aprilie 2010

Ce s-a intamplat cu acel copil nedorit

Pe blogul doamnei Rodica Botan pe care il urmaresc,
am gasit un articol interesant si zguduitor in acelasi timp pe care l-am redat aici integral.
http://rodicabotan.blogspot.com/2010/04/ce-s-intimplat-cu-acel-copil-nedorit-1.html.

"11 April 2010

CE S-A INTIMPLAT CU ACEL COPIL NEDORIT? (1)
Povestea luata de aici… http://www.jillstanek.com/conversion-stories/stojan-adasevic.html
Ziarul Spaniol “La Razon”, a publicat un articol despre convertirea pro-life a unui fost “campion al avorturilor”. Stojan Adasevic, care a performat peste 48.000 de avorturi, citeodata chiar 35 pe zi, si care a devenit acum cel mai devotat “pro-life (pentru viata) comducator din Serbia, dupa ce si-a petrecut 26 de ani ca cel mai harnic doctor care a performat avorturi in tara lui.
Iata o secventa din povestea lui…”Stojan Adasevic nu va uita niciodata ziua cind aranja medicamentele inauntrul unui dulapior in cabinetul unui doctor. Era student la medicina pe vremea aia. Un numar de ginecologi au intrat in cabinet. Fara sa dea nici o atentie studentului care deretica pe acolo, si statea aplecat peste niste hirtii intr-un colt, au inceput sa-si povesteasca unul altuia tot feul de povesti din istoria lor, din viata lor personala ca doctori.
Doctorul Rado Ignatovic isi aminti despre o pacienta care a venit la el pentru ca sa faca un avort. Procedura insa nu s-a putut face pentruca doctorul n-a putut sa alinieze regiunea cervicala. Si ginecologii au continuat sa discute despre acea intimplare. Studentul realizeaza la un moment dat ca femeia despre care vorbeau ei, o fosta dentista din orasul invecinat, nu era alta decit mama lui.
“Este moarta acuma-“ observa unul dintre doctori-“dar sint curios, ce s-o fi intimplat cu acest copil nedorit?’ Stojan, n-a putut sa reziste…”Eu sint acel copi” s-a auzit el spunind…si ridicindu-se in picioare. O tacere s-a asternut in cabinet…si citeva minute mai tirziu, unul cite unul doctorii au pasit cabinetul.
Peste ani, Dr Adasevic a avut suficiente motive sa-si aminteasca de acel moment crucial in viata lui. I s-a parut atit de clar acest lucru- ca isi datora viata doar unui avort nereusit. El n-o sa faca aceasta gresala. In anii care au urmat, foarte multe femei i-au fost recomandate pentru avort – in special cele care aveau probleme cu alinierea cervicului. Pentru el nu exista aceasta problema insa, pentruca el a devenit maestru in a stapinii aceasta problema devenind cel mai bun doctor de avorturi in Belgrad.
In scurt timp si-a intrecut maestru in meserie…si anume pe Dr. Ignatovic , a carui incompetenta facuse posibila chiar viata lui. “Secretul consta in perfectarea miini prin frecventa procedurilor facute.” Va spune el mai tirziu, citind proverbul; german care zice “ Übung macht Meister” (perfectiune prin practica). Credincios acestei maxime, va performa intre 20 si 30 de avorturi zilnic. Recordul lui a fost 35 de avorturi pe zi. Astazi cu greutate poate sa isi aminteasca toate avorturile pe care le-a facut in 26 de ani de practica. Estimeaza intre 48.000 si 62.000…
In urmatorii ani , va ramine convins ca avortul, asa cum este invatat in facultatile de medicina si cartile de medicina, nu era altceva decit o procedura medicala asa cum este scoaterea apendicitei. Singura diferenta fiind, organul care este extras: o bucatica de intestin in unul din cazuri sau un tesut embrionic- in celalalt caz. A inceput sa aiba insa ceva indoieli prin 1980 cind tehnologia de ultrasunete a fost introdusa in spitalele din Yugoslavia . Atunci abia Adasevic a vazut pentru prima data in monitor ceea ce pina atunci a fost invizibil pentru el- cum arata inauntru o femeie insarcinata…un copilas viu, sugindu-si degetele, miscindusi miinile si piciorusele. Si foarte des ceea ce era un copilas, sfirsea ca o bucata de tesut pe masa lui…”Vedeam, fara sa vad” spune el mai tirziu…”dar totul s-a schimbat dupa ce am inceput sa am vise…”
Va urma… "

Urmarea acestui articol o gasiti aici:
http://rodicabotan.blogspot.com/2010/04/ce-s-intimplat-cu-acel-copil-nedorit-2.html
http://rodicabotan.blogspot.com/2010/04/ce-s-intimplat-cu-acel-copil-nedorit-3.html
http://rodicabotan.blogspot.com/2010/04/ce-s-intimplat-cu-acel-copil-nedorit-4.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ne parerea ta!

DISCLAIMER

Imaginile si textele prezentate in prezentul blog sunt proprietatea autorului si nu este permisa copierea, reproducerea, distribuirea, sau utilizarea lor sub orice forma, fara acordul scris al acestuia.

Pe langa imaginile si informatiile proprii, am preluat unele si de pe web, din domeniul public. In cazul în care oricare dintre textele sau imaginile care apar pe blog sunt in contradictie cu legea drepturilor de autor, puteti sa ma informati prin email (doarluka@yahoo.com) pt a elimina informatiile care încalca prevederile legale, cat mai curand posibil.