luni, 5 aprilie 2010

Legile lui Murphy

Pe un blog pe care il urmaresc aproape regulat (http://hoinar-pe-web.blogspot.com/) am gasit o postare despre originea legilor lui Murphy şi o selecţie organizată pe domenii din aceste legi. De fapt informatia provine de pe un alt blog(probabil abandonat - ne spune autorul) - http://www.link.ro/murphy/default.htm.


Murphy a existat, el este un personaj real. Identitatea lui, ca si originea aparitiei primei legi - singura originala - au fost dezvaluite intr-un articol in anul 1977 in ziarul american "Los Angeles Times". Totul s-a intamplat in anul 1949, la baza Fortelor Aeriene Edwards din Murdoc, California, in timp ce se lucra la proiectul MX981. Capitanul Ed Murphy era un inginer, angajat a lui Wright Field. Enervat de proasta functionare a unei curele de transmisie, datorita defectuasei imbinari la capetele curelei el a exclamat "Daca e vreo posibilitate sa o faca prost, o va face!" - referindu-se la tehnicianul care a imbinat gresit capetele benzii.

Cateva saptamani mai tarziu, la o conferinta de presa, colonelul Stapp a afirmat ca rezultatele excelente pe care le-am obtinut de-a lungul a cativa ani, se datoreaza "increderii noastre absolute" in ceea ce el a denumit atunci legea lui murphy.
Presa a asigurat in perioada imediat urmatoare o mediatizare uimitoare a legii lui murphy si apoi a diferitelor ei variante si aplicatii. Astazi suntem in postura de a avea o imensa colectie de legile lui murphy pe care link.ro a incercat sa le sintetizeze pentru tine. Orice contributie din partea dumneavoastra pentru imbogatirea colectiei este bine venita.
LEGILE LUI MURPHY

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ne parerea ta!

DISCLAIMER

Imaginile si textele prezentate in prezentul blog sunt proprietatea autorului si nu este permisa copierea, reproducerea, distribuirea, sau utilizarea lor sub orice forma, fara acordul scris al acestuia.

Pe langa imaginile si informatiile proprii, am preluat unele si de pe web, din domeniul public. In cazul în care oricare dintre textele sau imaginile care apar pe blog sunt in contradictie cu legea drepturilor de autor, puteti sa ma informati prin email (doarluka@yahoo.com) pt a elimina informatiile care încalca prevederile legale, cat mai curand posibil.