duminică, 15 noiembrie 2009

Pseudocampania electorala


Hai sa votam! Sau poate nu...
Sa votam ce? Sau pe cine?
Ieri am iesit la plimbare si in fata primariei, unde se afla sediul PSD, existau banere cu PSD(absolut normal). Aceeasi cladire era acoperita si de banere cu PDL (na, ca v-am facut-o!) si incadrandu-se in acelasi in acelasi spirit de "smecherism" (mai mult sau mai putin politic), doua masini portocalii cu chipul presedintelui tarii (actual) pe ele. Pentru ca scena sa cuprinda si mai mult simbolism, cele doua masini "ale presedintelui" erau parcate fiecare sub un semn "oprirea interzisa" (din nou, noua ni se rupe!).
Toata scena asta cuprinde tot atata politica, cat campania electorala prin care trecem: zero. Imi vin in minte cuvinte ca smecherie, balcanism, manelism, cocalareala si totul aduce a perioada fanariota.
Perioada prin care trecem iese din sfera tragicului pentru ca... deh... suntem romani.
Si atunci dai de site-uri precum http://www.nufigeoana.ro/ , http://www.byebyebasescu.com/ sau postari hilare precum http://mihaibendeac.ro/2009/11/14/foarte-curand/?utm_source=feedburner&utm_medium=email . Vezi deasemenea personaje ca Becali, Nati Meyr, CV Tudor si altii, care nu se deosebesc cu nimic de ceilalti candidati si te gandesti ca Romania a ajuns la apogeul democratiei: nu se poate mai mult pt ca, aici si acum, se poate orice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ne parerea ta!

DISCLAIMER

Imaginile si textele prezentate in prezentul blog sunt proprietatea autorului si nu este permisa copierea, reproducerea, distribuirea, sau utilizarea lor sub orice forma, fara acordul scris al acestuia.

Pe langa imaginile si informatiile proprii, am preluat unele si de pe web, din domeniul public. In cazul în care oricare dintre textele sau imaginile care apar pe blog sunt in contradictie cu legea drepturilor de autor, puteti sa ma informati prin email (doarluka@yahoo.com) pt a elimina informatiile care încalca prevederile legale, cat mai curand posibil.