marți, 24 noiembrie 2009

Intrebari despre Lyoness - "ai 1% din valoarea cumparaturilor cu cardul "


Cineva din Bucuresti cauta pe net "ai 1% din valoarea cumparaturilor cu cardul" si asta mi-a adus aminte de faptul ca multi se opresc la acest 1%. De multe ori se intampla sa povestesc cuiva despre Lyoness si respectivul sa se blocheze la acest 1% (restituire imediata)si sa para ca nu a auzit mai mult.

Intradevar un cumparator primeste(indiferent de discountul acordat de magazin) 1% din valoarea cumparaturii. Este primul si cel mai mic dintre beneficiile ce ii revin si e motivatie imediata pentru cumparator(nu e nimic de ascuns aici).

Un alt beneficiu (care poate parea mic la prima vedere) primit de cumparator este acel 0,5% (bonus de prietenie)din cumparaturile cunoscutilor inscrisi de el (si deasemenea inca 0,5% de la cunoscutii cunoscutilor).

Poate parea putin, dar daca ne gandim ca vorbim cu cineva odata in viata si apoi incasam 0,5% din cumparaturile lui si ale cunoscutilor lui toata viata, nu mai vorbim deloc de o suma mica. Dar asta depinde de noi. Aceste beneficii au ca scop cresterea continua a comunitatii de cumparatori si se bazeaza pe recompensarea unui comportament obisnuit: acela de a spune si cunoscutilor de un produs sau magazin care ne-a placut. Faceam si pana acum asta (reclama) doar ca acum suntem platiti.

Cumparatorul are si alte benefici pe care nu le simte de la inceput. Sistemul de decontare Lyoness are ca scop stimularea (recompensarea) rulajului comercial prin comisioane de sistem. Chiar daca pare putin stufos, sistemul de decontare aduna grosul banilor si de acolo vin si veniturile cele mai consistente.

Chiar si pentru cumparatorul simplu, banii care nu ii incaseaza imediat, ci vin mai tarziu din celelalte comisioane, sunt mult mai multi. In timp din fiecare 2 milioane (neincasati imediat) ies 25 de milioane.

Asta nu inteleg cei care raman blocati in acel 1%.

Eu ma consider in primul rand un cumparator Lyoness si binenteles incerc sa cumpar totul de la parteneri Lyoness. Sinceri sa fim, nu reusesc 100%, dar facandu-mi pe cat se poate cumparaturile asa, in sistemul de decontare intra CONSTANT sume substantiale si CONSTANT incasez acele beneficii. Si atunci ce se intampla pt mine, clientul Lyoness? Cumparaturile mele (luand in calcul aceste beneficii) au per total un discount de 40-50%! Credeti ca mai sunt curios de pretul produselor pe care le cumpar? Daca le cumpar din sistem am 40-50% discount. Nu il primesc astazi, il primesc peste un an, dar astazi tocmai l-am incasat pe cel generat anul trecut.

Concluzia: acel 1% e doar maruntisul. Oricum cei care fac Lyoness ca afacere stiu ca si comisioanele de sistem sunt la randul lor un maruntis, fata de ce se poate obtine prin afacerea Lyoness.

Dar asta deja e alta poveste.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ne parerea ta!

DISCLAIMER

Imaginile si textele prezentate in prezentul blog sunt proprietatea autorului si nu este permisa copierea, reproducerea, distribuirea, sau utilizarea lor sub orice forma, fara acordul scris al acestuia.

Pe langa imaginile si informatiile proprii, am preluat unele si de pe web, din domeniul public. In cazul în care oricare dintre textele sau imaginile care apar pe blog sunt in contradictie cu legea drepturilor de autor, puteti sa ma informati prin email (doarluka@yahoo.com) pt a elimina informatiile care încalca prevederile legale, cat mai curand posibil.