joi, 19 noiembrie 2009

Eu am ales

Am vazut ca multi scriu de ce voteaza, pe cine voteaza...
Eu am ales
Am ales sa nu merg la vot. Si pt ca asta am hotarat, imi trebuie si motivul care a determinat hotararea, cu toate ca ar putea parae mai mult un pretext decat motiv.
Deci nu merg la vot pt ca:

1. N-am pe cine vota. Consider toti candidatii care au sanse reale (din pacate) de a castiga scrutinul, niste pacalici. Ceilalti, chiar daca sunt onesti si manati de porniri marete (am eu rezervele mele si aici, ca doar vor sa faca politica), sunt ca niste poezii frumoase scrise cu creta pe asfalt.
2. Chiar daca mi se pare ca actualul carmaci a luat-o incet pe urma defunctului carmaci, daca ma uit la ceilalti, sintagma schimbarii imi da frisoane.
3. Sunt convins ca rezultatele, din cauza suprapunerii cu referendumul, vor fi cu totul neconcludente. Marea majoritate a oamenilor n-au habar ce inseamna parlament unicameral si voteaza doar povestea cu mai putini parlamentari. Alatura chestia asta cu voteaza-l pe Gica si vezi ce iese. E un pic de manipulare aici, dar asta e treaba altora.
4. Daca e sa alegi intre un lucru bun si un lucru rau e simplu. Daca alegi intre mai multe rele, e trist dar ar trebui sa il alegi pe cel “mai putin rau”, dar daca nu reusesti sa identifici pe cel “mai putin rau” ce iti ramane de facu? Sa dai cu banul sau sa nu dai. E o alegere si asta.

Nu stiu daca ar mai avea rost sa continui. As putea sa scriu si faptul ca orice alta activitate ar avea o finalitate infinit mai productiva decat plimbatul la vot. Stiu ca asta va fi catalogata ca indiferenta, ignoranta, iresponsabilitate civica, dar ca sa-mi linistesc constiinta voi decreta la noi acasa, in ziua votului, ziua Parazitii. Au ei o parere cala despre politica si un mesaj extrem de coerent pentru politicieni.
La un moment dat m-am gandit sa scriu ca probabil voi merge la turul 2 (daca va fi si probabil va fi) daca... Si aici a aparut problema, cand mi-am imaginat posibile scenarii. Daca unele dintre ele s-ar realiza, deabia atunci vom descoperi adevaratul sens al cuvantului “tragicomic”.
Din pacate nu cred ca pot promite nimic nici pt turul 2.
Sunt pregatit si voi accepta cu sufletul impacat orice rezultat. Pentru unele dintre variante mi-am anuntat familia ca e posibil sa emigram. :o)

5 comentarii:

  1. din pacate nu e chiar atat de simplu

    Hitler (si alti extremisti) a ajuns la putere mizand tocmai pe dezgustul oamenilor cu bun simt fata de politicieni

    pt Becali si Vadim fiecare vot pe care tu sau eu (adeca oamenii cu un minim bun simt) nu il dam nimanui este de fapt o mana cereasca

    este matematica simpla: indiferent ca la vot se prezinta 1 milion sau zece milioane de oameni, becali sau vadim vor lua tot cate 100.000 de voturi (stiut fiind ca simpatizantii acestora sunt in nr fix si merg la vot)

    dar daca la vot se prezinta doar 1 milion de oameni, becali si vadim deja au cate 10% din voturi

    daca se prezinta 10 milioane, ei mai au doar cate 1%

    asadar sa nu te miri ca citin acest post, BEcali si Vadim iti multumesc din suflet ca nu te duci la vot, trimitandu-i astfel pe ei in parlament!

    succes :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu-mi spui nimic nou cu toate ca ai dreptate. Calculele astea le-am facut si eu, dar de data asta m-am gandit doar la mine si am tratat problema, la fel cum au tratat-o si cei care se asteapta sa ii votez. Poate (ca sa o tin tot pe linia asta) nici nu exista mari diferente intre, Becali si Vadim... si restul. Poate doar boala, viciile, naravurile... Totusi pt cazurile enumerate de tine, mi-am rezervat expatrierea (ca doar merit sa fiu exilat). :o)

    RăspundețiȘtergere
  3. Sa stii ca sunt de acord cu tine. Eu ma duc la vot doar ca sa il anulez. E trist ca la ultimele ocazii de a vota numai asta am facut, am anulat votul. Dar stiu ca se fura la vot si atunci nu vreau sa fure nimeni in numele meu.
    Pentru unele variante si eu m-am hotarat sa emigrez. Spune-mi unde te duci poate ne mutam in aceasi zona :))

    RăspundețiȘtergere
  4. Din varii motive am ales si destinatia: Austria. Deci daca am de ales, aleg.

    RăspundețiȘtergere
  5. Vorba lui Buhnici, si asta voteaza:
    www.buhnici.ro/2009/11/21/asta-sigur-voteaza/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+GeorgeBuhnici+%28George+Buhnici%29

    RăspundețiȘtergere

Spune-ne parerea ta!

DISCLAIMER

Imaginile si textele prezentate in prezentul blog sunt proprietatea autorului si nu este permisa copierea, reproducerea, distribuirea, sau utilizarea lor sub orice forma, fara acordul scris al acestuia.

Pe langa imaginile si informatiile proprii, am preluat unele si de pe web, din domeniul public. In cazul în care oricare dintre textele sau imaginile care apar pe blog sunt in contradictie cu legea drepturilor de autor, puteti sa ma informati prin email (doarluka@yahoo.com) pt a elimina informatiile care încalca prevederile legale, cat mai curand posibil.