miercuri, 17 martie 2010

Cel mai bogat om din lume

Se pare ca renumele de cel mai bogat om din lume a lui Bill Gates s-a stins. Cel mai bogat om al planetei se numeste Carlos Slim Helu si detine printre altele intreaga retea de telecomunicatii a Mexicului.
Miliardarul mexican a reusit, in decursul unui singur an, sa-i detroneze pe americanii Bill Gates si Warren Buffet in privinta miliardelor detinute in nume personal si sa ocupe, astfel, primul loc al listei celor mai bogati oameni din lume, publicata de prestigiosul Forbes pe anul 2010.
Averea lui Carlos Slim numara, in prezent, 53,5 miliarde $, dintre care 18,5 miliarde $ au fost facuti in decursul anulului 2009. Mexicanul l-a detronat pe Bill Gates care in ultimii 14 ani a detinut titlul de cel mai bogat om al planetei.
Anul acesta a adus si primii miliardari din Pakistan si Finlanda, in timp ce China a ajuns pe locul 2 dupa S.UA., ca numar de miliardari. Astfel, China are, in prezent, 89 de miliardari, iar Rusia se lauda cu un numar de 62 magnati ale caror conturi depasesc suma de un miliard de dolari.
Spre surpriza analistilor economici, a crescut si numarul miliardarilor din tari slab cotate, precum India, Turcia si Coreea de Sud, ceea ce ridica noi semne de intrebare asupra crizei financiare care ar fi dominat pietele si bursele in anul 2009.
Dar Romania?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ne parerea ta!

DISCLAIMER

Imaginile si textele prezentate in prezentul blog sunt proprietatea autorului si nu este permisa copierea, reproducerea, distribuirea, sau utilizarea lor sub orice forma, fara acordul scris al acestuia.

Pe langa imaginile si informatiile proprii, am preluat unele si de pe web, din domeniul public. In cazul în care oricare dintre textele sau imaginile care apar pe blog sunt in contradictie cu legea drepturilor de autor, puteti sa ma informati prin email (doarluka@yahoo.com) pt a elimina informatiile care încalca prevederile legale, cat mai curand posibil.