marți, 16 martie 2010

Frauda... Virusi... Icoane...

Tocmai am primit un mail despre fraude pe mobile si virusi ucigatori care ne ard hardul.

Trec peste faptul ca in titlu era vorba de MAI, era semnat de un tip de la Academia Tehnica Militara si printre altele se vorbea despre "Oficiul Central de Stopare a Terorismului "(sic). Adevarul e ca parca era scris de mama dupa ce a vizionat o emisiune la OTV.

Parca am mai primit si anul trecut asa ceva, despre un virus ucigator, catalogat ca "cel mai periculos" de... CNN, sau Microsoft. Si ala era descoperit doar de cateva zile. Adevarul e ca am mai primit mailuri si despre tipi care iti trag teapa cu apeluri la numere carora nu mai poti sa le respingi apelul.
Interesant este ca in tot mailul se puteau gasi peste 60 de adresea(ale celor carora le-a fost adresat sau retrimis). Binenteles, in mail exista si mesajul "trimite cat mai multor persoane" si chiar sugestia "mai bine sa-l trimiti de 25 de ori".

Am mai primit unul astazi, de la altcineva, care poarta doar 10 adrese. Era despre o icoana care iti inseplineste dorintele, castigi la lotto, etc... binenteles numai daca o trimiti mai departe. Daca nu... "se poate abate asupra ta o nenorocire". Pe bune! Scrie acolo. Si presedintelui Mexicului i s-a intamplat.

Acuma tot stau si ma gandesc...

Oare ce-or avea in comun nenea la de la academia aia care se lupta cu infractorii si virusii si cu piosul care a lansat "icoana facatoare de minuni(pe net)"??? E clar, amandoi vor ca mesajul lor sa fie trimis si retrimis la cat mai multi oameni.

Daca ma gandesc la cei care au facut contract cu Google si AOL, pt a primi donatii umanitare pt fiecare mail primit, imi rasare o idee noua? Dar, daca au astia o asociatie? Si lupta pt binele omenirii...

Nu trebuie sa va faceti griji pt sanatatea mea mintala :o)
Cititi http://magiccalin.blogspot.com/2009/09/campania-anti-spam.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ne parerea ta!

DISCLAIMER

Imaginile si textele prezentate in prezentul blog sunt proprietatea autorului si nu este permisa copierea, reproducerea, distribuirea, sau utilizarea lor sub orice forma, fara acordul scris al acestuia.

Pe langa imaginile si informatiile proprii, am preluat unele si de pe web, din domeniul public. In cazul în care oricare dintre textele sau imaginile care apar pe blog sunt in contradictie cu legea drepturilor de autor, puteti sa ma informati prin email (doarluka@yahoo.com) pt a elimina informatiile care încalca prevederile legale, cat mai curand posibil.