duminică, 28 martie 2010

Concurenta Lyoness: AFSRO???

Un mail care mi-a fost redirectionat si mie a provocat o oarecare agitatie. Era vorba de un SPAM trimis de o doamna pe nume Catalina Bota prin care promova AFSRO. Pentru mine spamul cu pricina si reactia unora la el, mi s-a parut hilar.
Ce e de fapt AFSRO? E o firma care, dupa modelul Lyoness, promite bani inapoi la cumparaturi. N-ar fi nimic nou sub soare. Ar fi ca si cum, o firma de genul Gigi SRL din Romania , s-ar apuca sa produca o bautura Gigi Cola. In mod sigur ar gasi si cativa clienti. Patronul poate chiar ar reusi sa-si construiasca o vila din afacerea asta. Eu personal nu am nimic impotriva.
Lumea a sarit in sus ca arsa in legatura cu drepturi de autor, in legatura cu partenerii Lyoness care apar si pe site-ul AFSRO, etc. De fapt totul a pornit de la o informatie falsa (o minciuna) care apare pe site-ul lor. Ei spun ca au parteneriate cu 25000 de firme. Asta seamana cu OTV-ul. Mi-am si imafinat o firma dintr-o garsoniera din Constanta, cu 1000 de membrii, care are o hala imensa, unde sa incapa cele 25000 de contracte. Dar nu e rau sa ai cate 25 de furnizori la fiecare cumparator. M-am lamurit cand am constatat ca pe lista lor apareau firme care aveau parteneriat(pe bune) cu Lyoness (si binenteles nu auzisera de AFSRO) si firme (fosti clienti de-ai nostrii) care erau inchise de mult. Deci firmele care apar pe site nu au contract cu AFSRO, ci pur si simplu accepta tichete cadou de la Euroticket.
Dupa ce am citit printre randurile site-ului lor, am inteles. AFSRO e un mlm creat pt a vinde ceva, nu conteaza ce. Ideea lor mi se pare geniala. Vand tichete cadou. Asta e produsul pe care il vand ei, dar impachetat in ambalajul reducerilor la cumparaturi. De unde apar discounturile daca nu au contracte cu comerciantii? Exista 2 explicatii(scuze, dar m-am gandit ca nu merita sa mai sap pt a vedea care cea reala). Ori cumpara bonurile cadou cu discount de la Euroticket(ma indoiesc ca le ofera 4%), ori cumparatorii isi platesc singuri discounturile (asta oricum se intampla). Cum? Pt a fi in faimosul grup de cumparatori trebuie sa cotizezi lunar 35 lei. Tinand cont de faptul ca marea majoritate a cumparaturilor se face cu faimoasele bonuri cadou(3%discount) inseamna ca toti acei care cumpara bonuri sub valoarea de1167 pe luna ies in perdere. E evident ca in cazul asta ar fi bani sa plateasca si cei 3%, dar mie mi se pare teapa pe fata. Sistemul de decontare e destul de subtire, dar produce ceva bani pt cei care sunt dispusi sa dea teapa mai departe.
Cred ca am dezbatut destul problema AFSRO. Ceea ce voiam eu de fapt sa discut eu aici era ideea de concurenta. Sa fie clar pt toata lumea: in orice moment se poate naste o firma concurenta pt Lyoness si asta e un lucru normal. Am spus ca este posibil, dar inca nu s-a nascut acea firma. Cu ceva vreme in urma, la aparitia (in Ungaria) a unei firme ce copia Lyoness in detaliu, circulau mailuri agitate. Pt ca firma doar copia Lyoness, dar nu avea in spate nici pe departe suportul relatiilor comerciale cu partener seriosi ca in cazul Lyoness, dupa un control al finantelor a fost inchisa. Aceleasi finante maghiare, au controlat dupa cum era normal si Lyoness Kft si a intocmit un raport cu care colegii nostrii maghiari se mai lauda si in ziua de azi. Deci tentative au mai fost.
Eu de-a lungul timpului am mai vazut aparand(si disparand) bauturi ca Aracola, Frucola, Americancola, etc. Au aparut, au fost vandute, cativa au si castigat din asta, dar...
Au fost ele vreodata(pt o secunda macar) o concurenta reala pt Coca Cola sau Pepsi? Categoric nu.
Mi se pare interesant insa de urmarit cum reactioneaza oamenii. Unii se ingrijoreaza, altii sunt indignati, altii injura managementul Lyoness. Fiecare se comporta dupa increderea si identitatea sa in raport cu Lyoness.
Nu sunt ceea ce se numeste un "mlm-ist". O spun la modul neutru pt ca nu stiu daca e bine sau rau, dar daca privesti cu detasare poti vedea ca exista o categorie de oameni interesati de mlm-uri(indiferent cu ce s-ar ocupa ele). Am si eu colegi care au activat sau inca o mai fac in firme mlm. Mi se pare ok sa nu lancezesti asteptandu-ti leafa, ci sa obtii un venit suplimentar vanzand o gama de produse in sistem mlm. Se poate intampla sa vinzi si produsele a doua sau trei firme, dar am observat existenta unui tip de astfel de vanzatori total neinteresati de produsele pe care le vand. Nici de oamenii carora le vand. Interesant e banul. Pt ei un mlm e "cel mai tare" daca e "cel mai nou"(cred ca sunt termeni de specialitate :o) caci prea apar prin toate anunturile). Ideea e urmatoarea: ma inscriu in orice mlm apare, sunt de la inceput acolo si daca merge mai mult timp castig, daca nu asta e.
Pt astfel de oameni se construiesc astfel de firme.

Update 18.05.2010
Azi m-am uitat dupa multa vreme pe site-ul AFSRO.
 Wow! Ce crestere spectaculoasa, 1541 de membrii inscrisi... Cam cat creste numarul cumparatorilor Lyoness intr-o saptamana.
Si numarul furnizorilor a crescut: 28950. Adica 18,79 furnizori pt fiecare cumparator. Tare!
Hopa! A aparut o prezentare noua sau poate n-am observat-o eu pana acum?
Daca pana acum am respins cum ca cineva de la ei s-ar fi inspirat din Lyoness, acum mi s-a risipit orice indoiala. Prezentarea are aceeasi originalitate ca melodiile cantaretilor romani care suna identic cu ale unora straini(consacrati). Puteau schimba macar topica unor fraze, sau ordinea slideurilor. Dar ma rog, vorba unui tip de la ei, de ce ma gandesc eu ca numai cei de afara pot sa aiba o idee originala?

Citeste si http://magiccalin.blogspot.com/2010/11/afsro-in-cifre.html

24 de comentarii:

  1. interesant comentariul
    in mare parte sunt de acord cu tine
    vom vedea peste cateva luni sau 2-3 ani unde va fi Lyoness si unde vor fi firmele asa zise ... concurente.

    mk

    RăspundețiȘtergere
  2. Comentariul tau nu e deloc impartial,daca vei avea rabdare sa studiezi planul de marketing AFSRO vei vedea ca exista cel putin 5 cai de a castiga,ca este diferit de cel de la Lyoness si mult mai bun.O prezentare concisa gasesti pe www.afsro.com

    RăspundețiȘtergere
  3. Cristi, accept ca as putea fi impartial. Dar... Avem un mare "dar". De unde vin banii din AFSRO? Studiind AFSRO, mi-a fost clar un singur lucru. Ceea ce am primit eu pe mail(ca AFSRO are 25000 de parteneri) era o micnciuna. Se pare ca inclusiv site-ul cu pricina imi da dreptate. De cateva zile a postat o atentionare in care spune ca NU furnizorii dau8 discounturile. Daca nu ei, atunci cine. Eu zic ca voi vi le dati singuri. Si daca intr-un sistem MLM banii sunt doar din contributia colectiva, nu mai vorbim de MLM, ci de afacere piramidala care functioneaza doar atat cat intra oameni care cotizeaza. Intradevar, planul de marketing o fi el minunat, dar va platiti voi intre voi.

    RăspundețiȘtergere
  4. LUKA NU ESTE O MINCIUNA CU CEI 25000 , AFSRO A ACHIZITONAT O CANTITATE FOARTE MARE DE TIKETE , ARE UN CONTRACT FERM CU FURNIZORUL DE TIKETE , CARE NU SUNT TIKETE CADOU CUM SPUI TU , SI A PRIMIT O REDUCERE, CEI 25000 ,SUNT REALI SI , EI SUNT AFISATI PENTRU A INFORMA PARTENERII UNDE POT FOLOSI TIKETELE.
    CREZI CA ROMANII NU SUNT IN STARE SA FACA AFACERI REALE? NUMAI ANUMITE FIRME DIN EXTERIOR POT SA FACA AFACERI IN TARA NOASTRA?

    RăspundețiȘtergere
  5. LUKA , CRED CA GRESETI , CREZI CA AFACERI FAC NUMAI FIRMELE CARE VIN DE AFARA , NOI ROMANII NU SUNTEM IN STARE? PORNESTI DIN START DE LA O IDEE GRESITA , NU AFSRO SAU CEI 25000 DE FURNIZORI SUPORTA REDUCERILE , ACESTE TIKETE AU FOST ACHIZITIONATE INTRO CANTITATE FOARTE MARE , SI NORMAL SUNT MAI IEFTINE , ESTE O REGULA ECONOMICA SIMPLA , SI VEKE DE CAND PAMANTUL .

    RăspundețiȘtergere
  6. Daca aceste tichete cadou sunt luate cu discount (era una dintre variantele pe care le luam in calcul in postarea initiala)ar exita intradevar un suport comercial al activitatii AFSRO si se poate sa fie asa.
    Informatia, asa cum am primit-o eu in spam-ul care a generat aceasta postare spunea ca AFSRO are 25000 de parteneri. Orice ai spune, asta e o minciuna. Acesti 25000 de comercianti nu au habar de existenta AFSRO, ci accepta tichetele cadou provenite de la Euroticket. Sincer (vorbesc pe bune) sper sa aveti dreptate cu discountul pt bonuri.

    RăspundețiȘtergere
  7. LUKA , INCA CEVA ,,,,,

    NOI NU FACEM CONCURENTA NIMANUI , IN LUMEA ASTA ESTE LOC PENTRU TOTI ,SI TE RUGAM NU DENIGRA AFSRO COMPACT GROUP DACA NU STI CUM FUNCTIONEAZA,
    NOI RESPECTAM LYONESS ,AU UN PROGRAM BUN , AU MULTI BANI , DAR ASTA NU INSEAMNA CA DOAR EI TREBUIE SA EXISTE,ORCUM SISTEMELE NU SEAMANA DELOC INTRE ESLE , O ZI CAT MAI BUNA

    RăspundețiȘtergere
  8. Salutare !
    Personal AM ACHIZITIONAT CU REDUCERE si am facut economie la cheltuieli pe care oricum le-asi fi facut.Asta o poate face orice membru AFSRO.
    Iar daca incercam sa contestam chiar si o veche zicala care spune ca " ce-i in mana nu-i minciuna"....riscam sa cadem in ridicol.
    Discounturile vin de la comercianti in mod direct sau indirect,iar plata unui abonament nu are legatura si nu trebuie amestecata cu discounturile.
    ESTE FOARTE NORMAL SA SE ACHITE UN PRET PENTRU UN PRODUS SAU SEVICIU.
    Pe scurt,serviciile oferite sunt:
    -posibilitatea de a face cumparaturile mai ieftin
    -multiple cai de de a obtine un venit suplimentar,ce pot deveni chiar propria afacere.
    Si drept dovada a transparentei acestei companii,vei gasi in site-ul amintit mai sus si ceea ce se intampla cu aceste sume.Plati comisioane si bonusuri,taxe si impozite,acte de caritate...etc.

    RăspundețiȘtergere
  9. Eugen, o iei prea personal. Scuze in primul rand ca nu am publicat nr de telefon. Banuiesc ca intelegi.
    Eu am facut un comentariu asupra unui spam pe care l-am primit. Informatia din el nu era adevarata si ca atare am cautat adevarul.
    Intradevar exista loc si pt AFSRO pe piata si se pare ca si cerere.
    Iti dau si un exemplu.
    Un membru AFSRO care este si membru Lyoness (cunosc eu exemple :o) ) poate cumpara un parfum in magazinul Farmec din Arad si il plateasca cu tichete cumparate de la AFSRO la care primeste 3% inapoi. Corect? Asta chiar daca patronul habar n-are ce-i AFSRO.
    Acelasi client dupa ce plateste, daca prezinta cardul Lyoness mai primeste inca 9%, de data asta de la Farmec.
    In concluzie, ai dreptate, chiar functioneaza.

    RăspundețiȘtergere
  10. Salut, Cristi.
    Dupa cum vezi in raspunsul anterior, nu te contrazic. Daca tu insisti cu discounturile... eu raman la parerea mea, "discounturile" nu vin de la comercianti(cu unele exceptii) ci de la Euroticket(daca ei au dat discount). Comerciantii nu au nici o legatura cu AFSRO.
    Insistenta ta seamana a reclama. Pe mine personal nu m-ai convins si iti spun si de ce. Am facut si eu cateva calcule. Pt mine, AFSRO s-ar putea sa functioneze pt ca am cheltuieli lunare relativ mari. Dar pt o familie care cheltuie 1000-1500 lei?
    Nu intru in detalii. Banuiesc ca stii la ce ma refer. "Reducerile" nu ar acoperi "abonamentul" dar intradevar ar putea castiga din restul comisioanelor. Deci sunt convins ca vor fi destul de multi interesati.

    RăspundețiȘtergere
  11. SALUT ,
    LUKA , MEMBRI AFSRO NU ASTEAPTA SA SE INTOARCA CEI 3% DIN CUMPARATURI, EI ACHIZITIONEAZA CU TIKETELE CU REDUCERE DE 3% REDUCERE , LA LYONES ASTEAPTA SA SE INTOARCA 1% IN CONT, AM DREPTATE? SI MAI ESTE CEVA , LA AFSRO BONUSUL DE PRIETENIE ESTE DE DE 1% PE 5 NIVELURI DE DEZVOLTARE , ADICA 0,2% PE FIECARE NIVEL,
    O ZI CAT MAI BUNA

    RăspundețiȘtergere
  12. Buna, Eugen
    Vad ca ai facut studii comparative. :o)
    Ai oarecum dreptate, dar nu prea poti compara cele 2 sisteme. Sistemul de bonusuri Lyoness nu prea poate fi descris in 2 vorbe. Clientii Lyoness, dupa cum ti-am spus, pot sa cumpere in 2 moduri: card Lyoness sau bonuri originale.
    In cazul cardului clientul nu trebuie sa comande bonuri si sa le plateasca in avans. Pur si simplu cumpara si da cardul.Atat. Intradevar, cei 1% nu intra imediat, ci in momentul cand se face decontarea.
    In cazul cumparaturilor cu bonuri originale,clientul comanda bonuri si le primeste a doua zi acasa, decontarea facanduse imediat.
    Clientul primeste dupa cum am spus 1% din cumparaturile lui.
    Mai primeste 0,5% din cumparaturile directilor lui, toata viata si din oricare tara din cele 15 din Europa(eu am bonususri in fiecare saptamana din Ungaria si Austria - ce-i drept nu-i cunosc pe respectivii, dar sa le dea Dumnezeu sanatate).
    Tot asa clientii Lyoness mai primesc inca 0,5% din cumparaturile indirectilor, la fel ca in cazul indirectilor. Niciunnul din aceste bonusuri nu e conditionat de plata vreunui abonament.
    Restul de procente, intre 1 si 24%, este in general "ignorat" de cei care nu vor sa-l Vada, dar dupa cum vezi sunt cei mai multi bani. Restul de discount intra intr-un sistem de decontare care pune la "masoara" si plateste, rulajul comercial generat de noi si cunostintele noastre(toti din urma noastra) prin cumparaturile noastre sau recomandari. Pe grupa 1 castigul (binenteles nu imediat) este de aproximativ 10 ori.
    Ar mai fi bonusuri de partener 18,75% de la directi si 6,25% de3 la indirecti(toata viata).
    Ar mai fi pozitiile bonus - venit pasiv de pe urma rulajului national, european si mai nou american.
    Trecerile nu prea stiu sa ti le explic in 2 cuvinte, dar aduc o caruta de bani.
    Si in sfarsit CARIERA care e un capitol aparte: pt unii e un salariu, pt altii... ceva mai mult :O).
    Stiu ca nu ti-am spus tot, dar ideea era ca nu prea se poate face o comparatie cum ai vrut tu.
    Succes si o zi frumoasa si tie.

    RăspundețiȘtergere
  13. SALUT,
    AM STUDIAT FOARTE MULT LYONESS,CA SA NU SEMENE CU CEEA CE AM CREAT NOI.
    SI LA AFSRO TOT A DOUA ZI SE PRIMESC BONURILE, DAR MEMBRI AFSRO PLATESC MAI PUTIN CU 3%, ADICA IN LOC DE 500 EI PLATESC 485 . ASTA ESTE INCA O DIFERENTA FOARTE IMPORTANTA .
    SI TIE ITI DORESC SUCCES SI O CAT MA BUNA

    RăspundețiȘtergere
  14. Intradevar sa compari AFSRO cu Lyoness e cum ai compara Coca Cola cu Only

    RăspundețiȘtergere
  15. Ce-i aia Only?
    Hai sa nu fim rai. Oricine e liber sa-si faca un MLM din care sa castige si ideea lor cu bonurile mi se pare ingenioasa. Asta din punctul lor de vedere. Din punctul de vedere al cumparatorului... fiecare isi ia decizia dupa ce isi face unele calcule. Cine nu si le face, nu se poate plange. Sunt oameni carora li se potriveste si AFSRO.

    RăspundețiȘtergere
  16. Prezentarea lor e tare! Vezi update 18.05.2010

    RăspundețiȘtergere
  17. Buna ziua! Am incercat sa postez acest comentariu si la un alt articol dar a disparut. Referitor la drepturile de autor asupra ideii, Lyoness a copiat ideea de la Market America, firma care functioneaza in SUA de 19 sau 20 de ani, deci nici vorba sa fie o idee originala. Ciudat este ca initaiatorul se laida exact cu ORIGINALITATEA ideii si asta nu este corect. Lyoness este o afacere serioasa dar nu si originala.

    RăspundețiȘtergere
  18. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  19. Are asta legatura cu faptul ca cei de la AFSRO foloseau fraze intregi luate din prezentarea Lyoness? Nu stiu cum mai e acum (mi se pare pierdere de timp sa ma mai uit) dar era de toata jena.
    Despre originalitate, in general, e de discutat. Ma tot uit la rotile de la Ferrari si vreau sa va spun ca sunt copiate dupa roata de la roaba bunicului meu . Ideea ii apartine.

    RăspundețiȘtergere
  20. Daca bine tin eu minte, pe pagina AFSRO aparea calitatea de membru RODSA. Am cautat atunci pe pagina RODSA si AFSRO aparea doar la observatori(cine stie despre ce e vorba, stie ca nu e totuna), dar pt prostime suna bine.

    RăspundețiȘtergere
  21. Din cate stiu eu sunt ceva probleme cu bonurile valorice Eurotiket. Adica nu le mai primesc marii retaileri. Asa circulau zvonuri prin massmedia. In plus acum siteul este in mentenanta. O fi cazut afacerea?...

    RăspundețiȘtergere
  22. Pai, care afacere? Daca bonurile nu le mai functioneaza, ce le-a mai ramas? Cati dintre cei 20000 de comercianti le-au ramas? "Mentenanta" asta a ce-ti miroase?

    RăspundețiȘtergere
  23. Care afacere? Bonuri nu, site nu, raspuns la mailuri sau posibitatea de a-i contacta telefonic nu. Ce le ramane? Banii pe care i-au luat de la oameni pentru taxele de inscriere (in cazul meu 350 RON). Cred ca la asta se rezuma totul. Au strans ceva capital si acum se muta in domeniul asigurarilor. Bravo lor!, in special d-lui Sabin Stan "inventatorul afacerii".

    RăspundețiȘtergere

Spune-ne parerea ta!

DISCLAIMER

Imaginile si textele prezentate in prezentul blog sunt proprietatea autorului si nu este permisa copierea, reproducerea, distribuirea, sau utilizarea lor sub orice forma, fara acordul scris al acestuia.

Pe langa imaginile si informatiile proprii, am preluat unele si de pe web, din domeniul public. In cazul în care oricare dintre textele sau imaginile care apar pe blog sunt in contradictie cu legea drepturilor de autor, puteti sa ma informati prin email (doarluka@yahoo.com) pt a elimina informatiile care încalca prevederile legale, cat mai curand posibil.